Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

17. 07. 2020. 15:55 >> 15:59

JOKIĆ PISAO PREMIJERU

Kotorani žrtve neodgovorne DPS politike

Predsjednik OO Demokrata Kotor Vladimir Jokić uputio je pismo premijeru Dušku Markoviću u kojem napominje da se slaže sa njegovom jučerašnjoj izjavom da su građani Kotora u prethodnom periodu bili žrtava neodgovorne politike, ali, kako dodaje, politike DPS-a koji upravlja gradom već gotovo četvrtinu vijeka.

Kako dodaje u pismu, vlast DPS-a ugasila je sve velike privredne subjekte u Kotoru čiji ostaci svakog dana podsjećaju na tragične posljedice loše uprave.

"Riviera, Napredak, Bokeljka, Dinara, Ljekobilje, Jadran Perast su samo neki od privrednih subjekata koji su zbog Vaše politike u Kotoru uništeni, a radnici ostavljeni na ulici. Nekada jednu od najvećih pomorskih kompanija regiona, Jugooceaniju, sa flotom koju si činile desetine prekookeanskih brodova ste ugasili kao da je nikada bilo nije. Kotoru, koji je jedan od dragulja kojim se diči i organizacija kakva je UNESCO, oduzeli ste status grada i sveli ga na naseljeno mjesto. Decenijama nas svodite na grad za kratkotrajne izlete, a posljedice toga ste mogli vidjeti juče, u praznom gradu, zatvorenih radnji, pustih lokala, sa ljudima koji strepe od toga što nam nosi jesen. Započeli ste gradnju sportske sale 2010. godine, a najavili završetak u maju 2011. godine, do danas Vlada nije završila svoj dio posla. Zajedno sa Vašim ANB i MUP-om ste omogućili Vašim lokalnim jurišnicima da koriste sve zaštićene podatke građana, da prave spiskove i procjenjuju izbornu volju", ističe se u pismu.

Jokić je zapitao premijera da li se sjeća kako su 2017. godine ukinuli finansiranje za sve kulturne manifestacije u Kotoru.

"Od grada UNESCO baštine Vašim djelovanjem smo došli do toga da smo grad koji je prepoznat po kriminalnim klanovima i ubistvima na ulici u sred bijelog dana, gotovo uvijek bez pronađenog počinioca", navodi Jokić.

"Zašto, kada trenutno obavljate i funkciju ministra MORT-a, niste postupili i naredili inspekcijama da provjere prijavu koju smo poslali povodom pothodnika?J este li upitali ko je dao dozvolu za bakljadu po buri, ko je otvorio bedeme i da li su svjesni da su svojim zloupotrebama doveli u opasnost svjetsku kulturnu baštinu?", zapisao je Jokić.

Kako je istakao, za razliku od DPS kadrova, prihvata odgovornost za sve urađeno u Kotoru dok jeon bio na njegovom čelu.

"Dičim se time što smo za dvije godine zaustavili gradnju na Kostanjici po cijenu sopstvenog progona, doveli Vas do toga da morate da date Luci Kotor koncesiju, uvećali davanja za sport, kulturu, poljoprivredu, studente, uvećali sve opštinske prihode, rekonstruisali dio bedema, izgradili vodovode tamo gdje ih nikada nije bilo, izradili na desetine hiljada kvadratnih metara puteva, obnovili ljetnju pozornicu i druge objekte kulture i mnogo drugoga uradili za građane Kotora. Jednako kako se time dičim, tako na sebe preuzimam odgovornost za sve ono što je propušteno da se uradi u te dvije godine, jer to je princip odgovornosti", poručio je Jokić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније