Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 07. 2020. 09:48   >>  13:02 2

SNP

Očekuju što skorije usvajanje izmjena Zakona o PIO

Usvajanje predloženih izmjena i dopuna Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju (PIO) značiće mnogo, ali se ne može opravdati neodgovornost Vlade koja je toliko čekala da usvoji rješenje za koliko-toliko bolji život penzionera, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

"Nadamo se da će se predložene izmjene i dopune Skupština usvojiti što prije, kako bi naši penzioneri osjetili bilo kakav boljitak u zemlji čija je vlast odavno pokazala da joj je briga o starima samo još jedna neželjena obaveza“, naveli su predstavnici SNP-a u saopštenju.

Oni smatraju da je riješenost Vlade da utvrdi i pošalje Predlog izmjena i dopuna zakona o PIO u skupštinsku proceduru čist predizborni pokušaj vlasti da ubere političke poene u susret izborima.

„Vlada je skoro dvije godine otezala regulisanje ovog pitanja i očigledno je čekala predizbornu kampanju kako bi pokazala da brine o najstarijim sugrađanima. Da je Vlada ovo uradila kada je trebalo, oko 12 hiljada penzionera sa najmanjim primanjima bi već primalo 145 umjesto 128 EUR. Takođe, ovim nepotrebnim i ničim opravdanim odugovlačenjem oštećeni su i oni koji su penzionisani po aktuelnom zakonu u prethodne dvije godine“, rekli su iz SNP-a.

Oni su dodali da je Vlada neažurna i u mnogim drugim slučajevima, tako da privrednici već mjesecima čekaju treći paket mjera pomoći za saniranje posljedica pandemije koronavirusa, koji je obećan još u aprilu.

„Bilo bi politički naivno misliti da će se Vladina ekonomska politika mijenjati nabolje, posebno kada se uzmu u obzir brojna mišljenja da nas pravi problemi očekuju na jesen, nakon izbora, kada se planira smanjivanje plata u javnom sektoru, ali i penzija“, saopštili su iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније