Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Nataša Mitrović, TVCG ]

21. 07. 2020. 19:50   >>  19:51 1

U SUSRET IZBORIMA

Korona diktira tempo aktivnosti partija

Zbog epidemioloških mjera političke partije još nijesu održale sjednice Glavnih odbora partije na kojima će zvanično utvrditi kako će nastupiti na predstojećim izborima zakazanim za 30. avgust. U DPS-u poručuju da će, izašli samostalno ili ne, imati najbolju ponudu. Samostalan nastup ranije su najavile Socijaldemorkate i Socijaldemokratska partija, a izvjesno je da će i Bošnjača stranka nastupiti samostalno. SNP kako poručuju čeka mudrost opozicionih kolega vjerujući u zajednički nastup.

Sjednica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista na kojoj će biti određena izbora lista biće održana u narednim sedmicama, kažu u toj partiji. A u pripremi je, najavljuju, najbolja politička ponuda do sada.

"Procedure kandidovanja naših kandidata za poslanike su u toku, još nijesmo odlučili na koji način ćemo nastupiti. Medjutim nastupili samostalno ili sa određenim našim prijateljima jedno je sigurno imaćemo najbolju političku ponudu koju je CG vidjela do danas jer zahtjevno vrijeme je pred nama zahtijeva najbolje ljude , ideje i program koje će nas provesti kroz izazovno vrijeme koje predstoji," saopštio je Nikola Rakočević. 

Konačnu odluku nije donio ni opozicioni SNP. Da li su tačni navodi da bi sa DF-om mogli u koaliciju nijesu konkretno odgovorili a odgovor na to pitanje pokušali smo da dobijemo i u DF-u ali pred kameru Javnog servisa nijesu željeli.

U SNP- u poručuju da od zajedništva sa opozicionim kolegama - ne bježe.

"Čekamo mudrost opozicionih lidera, da presude i da svi zajedno krenemo u jednu zajedničku kolonu kako bi srušili DPS. 13 07 + 13 16 mislim da možemo da se dogovorimo, rame uz rame, bez sujeta, ucena , bez veličina možemo da dodjemo do dogovora," kaže Dragan Vukić iz SNP-a.

Demokrate, Demos, Nova ljevica, Partija penzionera, invalida i restitucije i Društvo za istraživanje politike i političke teorije sredinom mjeseca formirale su građanski blok jer je kako su saopštili, dio opozicionih partija odbio mogućnost bojkota izbora i najavio učešće ali i zato što zbog odluka pojedinih političkih subjekata nije moguće formiranje jedinstvene opozicione liste.

A SDP će samostalno. Raško Konjević podsjeća da su tako izašli i 2016-te jer na taj način, smatra, mogu da daju bolju ponudu građanima.

"Želimo jaku CG u kojoj će ekonomija imati primat i da do 2024 prosječna plata bude minimum 700 eura. Mislimo da je vrijeme da poliitčke partije izadju sa ozbiljnijim ekonomskim ponudama. Vjerujemo da će se građani opredjeljivati na osnovu kvaliteta ekonomskih programa koji politički subjekti imaju a samostalan nastup omogućava da imate jasnu poruku," kaže Raško Konjević iz SDP-a.

Poznat je i nastup Socijaldemokrata .

"Za nas je samostalan nastup pravilo a ne izuzetak jer u svim izbornim utakmicama u protekle 4 godine Socijaldemorkate su bilježile dobre rezultate jedna smo od dvije partije koja ima odbornike u svim lokalnim parlamentima i vjerujemo da ćemo ostvariti dobar rezultat," kaže Marija Blagojević.

Samostalan nastup izvjestan je i kod Bošnjačke stranke. Ipak, ta odluka zvanično će biti potvrđena najkasnije za dva dana.

"Imajući u vidu političke ciljeve BS kao i prepoznatljivost partije kao legitimnog predstavnika bošnjaka i rast birača, najbliži smo odluci da izadjemo samostalno ali na predsjedništvu će mo donijeti konačnu odluku o tom pitanju," kaže Adel Omeragić iz BS-a.

Prema pisanju pojedinih medija, stranke i političke grupacije koje okupljaju Albance nastupiće u tri kolone.Jednu će činiti koalicija Albanci odlučni koju čine Forca, Demokratska unija Albanaca i Albanska alternativa.

U drugoj koloni će se naći Demokratska partija, Demokratski savez u Crnoj Gori, Građanska inicijativa i Građanski pokret „Perspektiva“.Na izborima će nastupiti i grupacija koju će uglavnom sačinjavati članovi odbora Demokratskog saveza iz Malesije, Plava i Rožaja, a koju će predvoditi Nikola Camaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније