Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 10. 2013. 09:13 >> 09:07
3

DUŠKO MARKOVIĆ

Ocjena EK jedna od najtežih

Konstatacija iz Izvještaja Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore, da je organizovani kriminal infiltriran u javnom i privatnom sektoru, jedna je od najtežih, kazao je Ministar pravde Duško Marković .

„Iako me nije iznenadila, priznaću da ovu ocjenu doživljavam kao jednu od najtežih, ako ne i najtežu, u ovogodišnjem Izvještaju. U njoj je izoštren problem kojim se, već duže vrijeme bavimo, kroz rad nadležnih institucija”, rekao je Marković Vijestima.

Prema njegovim riječima organizovani kriminal po definiciji podrazumijeva veze sa određenim djelovima institucionalnog sistema kroz korupciju pojedinaca

“Dozvolite mi da pojam „infiltracije“ u ovoj ocjeni tumačim kao sinonim za korupcionaške veze između kriminalaca i pojedinaca iz državnih institucija, što nije ništa novo, ni u Crnoj Gori, ni u Evropi“, kazao je Marković.

On je rekao da su u Vladi generalno zadovoljni Izvještajem, a saglasan je i da je organizovani
kriminal problem Crne Gore.

Marković smatra da su razumljive pojedine oštre ocjene EK, što objašnjava činjenicom da država ulazi u fazu ispunjavanja obaveza dogovorenih sa Briselom, posebno kroz Akcione planove za poglavlja 23 i 24.

„Više puta sam kazao, i sada ću ponoviti, da Crna Gora ima problem sa organizovanim kriminalom. Ali, takođe, Crna Gora ima i rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala”, naveo je on.

Marković je kazao da jedna od pozitivnih ocjena iz Izvještaja o napretku glasi i da je Crna Gora nastavila sa aktivnim učešćem u policijskoj saradnji i borbi protiv organizovanog kriminala na regionalnom i međunarodnom nivou.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније