Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 10. 2013. 10:04 >> 10:04
5

PUT KA BRISELU

Kacin: Crna Gora da ne čeka Srbiju

Evropski parlamentarac Jelko Kacin ocijenio je da, na putu ka Briselu, Crna Gora ne može da bude ničiji talac.

''Crna Gora na putu ka članstvu u Evropskoj uniji ne mora da čeka Srbiju'', poručio je Kacin, nakon izjave predsjednika Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope Eduarda Kukana da bi bilo najbolje da Srbija i Crna Gora zajedno uđu u Uniju.

''Niko ne može biti talac. Ja nijesam za to da Crna Gora mora da čeka Srbiju, a ni za to da Srbija mora da čeka Crnu Goru ako brže napreduje'', kazao je Kacin za radio Antena M.

Ponovio je da država kandidat ima pravo da uđe u EU, kada ispuni sve uslove.

''Mi imamo dužnost da poštujemo prava onih koji su ispunili sve uslove da uđe, da damo zeleno svijetlo čim je to moguće'', rekao je Kacin.”

U Izvještaju o napretku, objavljenom prije dva dana, navedeno je da je Crna Gora značajno napredovala za godinu. Nakon toga, Edvard Kukan je kazao da napretka ima, ali da su pregovori teški i dugi. Nove članice Evropske unije, Kukan očekuje tek za osam do 10 godina.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније