Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Portal RTCG [ Autor: I. P. ]

24. 07. 2020. 12:53 >> 12:53
4

MINISTAR SMATRA

Održavanje izbora nije dovedeno u pitanje

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori daleko je od one koja bi dovela u pitanje održavanje parlamentarnih izbora koji su zakazani za 30. avgust. To je u parlamentu saopštio ministar zdravlja Kenan Hrapović.

 

On je, odgovarajući na poslanička pitanja, rekao da je epidemiološka situacija u zemlji danas ozbiljna, i u više pravaca izazovnija, ali da to nije neočekivano.

"Sigurno je u značajnoj mjeri na ponašanje i nepoštovanje mjera uticalo organizovanje skupova, na kojima je bio značajno veći broj osoba od broja definisanih propisanim mjerama. Dakle, nijesu se poštovale mjere, niti preporuke struke, koje su govorile da je svako okupljanje rizik. Sve je ovo uticalo da je današnja situacija složenija nego u prvom talasu, ali je daleko od one koja bi dovela u pitanju izbore", rekao je Hrapović.

Podsjeća da je Državna izborna komisija (DIK) dobila preporukle, te da je u toku izrada dokumenta kako bi se izbori sproveli na bezbjedan način.

"Ako se budemo pridržavali pravila DIK-a, onda se rizik minimizira da će izbornim procesom btii ugroženo bilo čije zdravlje", rekao je Hrapović, i podsjetio da su izbori održani u nekim zemljama regiona, ali i Evrope, gdje je takođe složena epidemiološka situacija.

Striktnim poštovanjem mjera, tvrdi on, prenos virusa će se smanjiti na najmanju moguću mjeru.

"Zdravstvene institucije smatraju da se izbori uz poštovanje mjera mogu bezbjedno održati,", smatra Hrapović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније