Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi.

24. 07. 2020. 20:38 >> 20:47
1

NA ČELU VUČINOVIĆ I MARIĆ

Osnovana Hrvatska reformska stranka Crne Gore

Osnovana je nova politička partija, Hrvatska reformska stranka Crne Gore (HRS), koju će predvoditi ministarka u Vladi Marija Vučinović i direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić.

Iz HRS su saopštili da je stranka osnovana na predlog značajnog broja građana, pripadnika hrvatske autohtone manjine, s osnovim ciljem da povrati povjerenje u svoje političke zastupnike i izvorni građanski koncept.

''HRS je okupila značajan krug intelektualaca iz hrvatskog, kao i pripadnika drugih naroda koji se zalažu za ponos i dostojanstvo svih građana neovisne, demokratske i evropske Crne Gore'', saopštili su iz novoosnovane stranke.

Da osnivanje stranke ima utemeljenje, kako kažu, govori i činjenica da je za manje od nedjelju dana podršku HRS dalo skoro 250 građana svojim ovjerenim potpisom, dok je podršku izbornoj listi stranke do sada dalo preko 300 građana.

''HRS je svu neophodnu dokumentaciju uredno predala u skladu sa zakonom i zakonskim rokom Ministarstvu javne uprave, te očekujemo i rješenje o registraciji'', navodi se u saopštenju.

Naveli su da će Hrvatska reformska stranka Crne Gore učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, zakazanim za 30. avgust tekuće godine.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније