Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

25. 07. 2020. 07:37 >> 07:36
28

JOKOVIĆ SAOPŠTIO

Još bez dogovora o koalicionom nastupu

Glavni odbor SNP-a neće, kako je bilo planirano, do kraja sedmice odlučiti o načinu izlaska na izbore, a termin održavanja sjednice još nije preciziran, kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik te partije.

Joković je rekao da nije zakazao sjednicu GO jer još nema dogovora o eventualnoj koaliciji.

"Kad iscrpimo sve mogućnosti ili postignemo dogovor o koaliciji, onda ću zakazati GO. Imamo vremena do 4. avgusta, kada ističe rok za predaju izbornih lista", rekao je Joković, dodajući da još nije odlučio ni na koji način će zasjedati Glavni odbor, a da se poštuju sve mjere NKT-a.

Joković je rekao da je SNP na istoj poziciji: želi najširu opozicionu koaliciju i o tome će, kako je istakao, voditi ozbiljne razgovore sa svima koji to žele, ali ako ne bude koalicije, partija je spremna za samostalni nastup.

"Ništa novo se nije dogodilo. Medijski nastupi o eventualnim pregovorima i mandatima, samo su nagađanja, jer smo blizu odluke sada koliko smo bili blizu i prije raspisivanja izbora", istakao je Joković.

Predsjednik SNP-a ranije je negirao medijske navode da SNP, UCG, Radnička partija i dio nezavisnih poslanika pregovaraju o formiranju „Narodnog pokreta“, u što je, prema pisanju medija, uključen i Davidović kao mogući nosilac liste. Joković je tada rekao da SNP ne pregovara sa Davidovićem o izborima.

Istraživanje beogradske agencije House of Win pokazalo je da bi koalicija SNP-a sa UCG i Radničkom partijom na izborima osvojila 6,1 odsto podrške.

Agencija je ocijenila da bi SNP morala da se osloni na sopstvene snage, jer im koalicioni partneri ne donose mnogo.

Prema posljednjim medijskim navodima, SNP pregovara sa DF-om o koaliciji, te, prema pisanju medija, traži četiri mandata ali joj Front nudi tri poslanička mjesta.

Joković je ranije objasnio da Glavni odbor odluku o eventualnim koalicijama, po Statutu, donosi dvotrećinskom većinom, a o samostalnom nastupu odlučuje prostom.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније