Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dan; Objavio: O.Z. ]

27. 07. 2020. 09:26 >> 10:17
6

JOKOVIĆ

Sjutra konačna odluka SNP-a o nastupu na izborima

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Vladimir Joković kazao je za Dan da će najkasnije sjutra zakazati sjednicu Glavnog odbora partije na kojoj će donijeti konačnu odluku o nastupu na izborima 30. avgusta.

Kako je istakao, i dalje su u opticaju kako samostalan, tako i nastup u koaliciji.

"Danas ćemo održati sjednicu Izvršnog odbora Socijalističke narodne partije na koju su pozvani, kao i prethodnog puta, predsjednici opštinskih odbora partije. Svi zajedno ćemo razmotriti i donijeti odluku koju ćemo potom predložiti Glavnom odboru. Razmotrićemo opcije o modelima nastupa i odmah ćemo zakazati sjednicu Glavnog odbora, ako ne isti dan, onda sjutra najkasnije jer samo on može donijeti konačnu odluku", izjavio je Joković.

Ipak, nije želio da komentariše sa kojim su sve partijama pregovarali oko potencijalne koalicije.

"Opcije su razne, od koalicija do samostalnog nastupa za koji smo više puta isticali da smo spremni. A opet, zalagali smo se dugo i za jedinstvenu opciju i bili smo otvoreni za pregovore. O potencijalnim koalicijama ne bih, danas ćemo raspravljati o svim opcijama. Pregovora je bilo, vođeni su za koalicije, ali ništa značajnije. Na današnjoj sjednici izvršnog odbora partije ćemo iznijeti opcije koje bi, i zašto bile najbolje po Socijalističku narodnu partiju, i onda ćemo ući u detalje eventualnih pregovora sa nekom od partija ili samostalnog izlaska", kazao je Vladimir Joković.

Prema saznanjima Dana, dobar dio SNP-a se zalaže za koaliciju Narodni pokret, koji je proistekao iz bivšeg saveza “Da svako ima” koji su prošle godine formirali SNP, Ujedinjena Crna Gora i Radnička partija sa nezavisnim poslanicima, dok Joković baš i ne podržava tu opciju.

Smatra, kako saznaje Dan, da SNP više može sam doprinijeti nego u toj koaliciji, a ipak ne naginje puno ni ka Demokratskom frontu (DF).

U svakom slučaju, DF još uvijek poziva na jedinstvo opozicije, a pominjali su se i pregovori između DF-a i SNP-a, što iz SNP-a nikad nije i zvanično potvrđeno.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније