Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 07. 2020. 18:25 >> 18:22
10

LIBERALNA PARTIJA

"U Beranama ugrožen građanski mir i suživot"

U Beranama je ugrožen građanski mir i suživot, kazali su danas iz Liberalne partije Berana apelujući na nadležne organe i državu da konačno reaguju i uspostave kontrolu nad javnim redom i mirom u Opštini Berane.

Dodali su da volja za tim od strane opštinskih vlasti i nadležnih organa u Opštini ne postoji.

“Podržavajući svačije pravo da javno izrazi svoje mišljenje, opredjeljenje i uvjerenje, svjesni smo da i to mora imati granicu pristojnosti, dobrog ukusa ali i biti u granicama ljudskih i zakonskih normi te dobrosusjedskih odnosa. Scene kojima već danima svvjedočimo u Beranama neprijatne su za većinu stanovništva ovoga grada, nacionalističke poruke, jezik mržnje, ostrašćenost i barjačenje zastava stranih država i fašističkih pokreta izazivaju nemir i unose razdor među građane te ugrožavaju građanski mir u suživot po kojem je Berane vjekovima prepoznato”, kazali su iz Liberalne partije.

Kako dodaju, šenlučenje vatrenim oružijem i povici kojima se agresivno napadaju kako Crnogorci tako i pripadnici nacionalnih manjina u Beranama, obavezuju ih da hitno reaguju i da kao liberali pošalju snažan apel prema crnogorskim vlastima da konačno uvedu red i zaštite narod Berana od agresije, upotrebe vatrenog naoružanja i mržnje.

“Eskalacija takve politike vidjela se i u nedavnim napadima na fizički integritet i imovinu manjinskih naroda u Beranama, a mi samo čekamo dan kada će okrenuti svoj arsenal i prema Crnogorcima i Crnoj Gori, na sramotu svih nas, naših slavnih vasojevskih predaka koji su život dali za Crnu Goru i njenu nezavisnost ali i na sramotu crnogorske vlasti”, zajljučuju u saopštenju iz Liberalne partije Berane.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније