Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 07. 2020. 17:47 >> 17:44

DARMANOVIĆ-KEMP

"Posvećeni jačanju tradicionalnog prijateljstva"

Ujedinjeno Kraljevstvo tradicionalni je partner Crne Gore, a savezništvo je osnaženo saradnjom u okviru NATO alijanse, saopštio je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović koji je razgovarao danas sa Alison Kemp, ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjevene Irske, povodom okončanja njene misije u Crnoj Gori.

Darmanović je iskazao zadovoljstvo ostvarenom saradnjom dvije zemlje, koju je i u periodu nezapamćene globalne krize u modernijoj istoriji, izazvane COVID – 19, odlikovala solidarnost i humanost.

On je istakao da je Ujedinjeno Kraljevstvo tradicionalni partner Crne Gore, te da je savezništvo osnaženo saradnjom u okviru NATO alijanse, što predstavlja dodatni impuls sveukupnim bilateralnim odnosima. Takođe, ministar je pozdravio doprinos ambasadorke Kemp razvoju cjelokupne saradnje između dvije države, koja je u brojnim oblastima bila posebno intenzivirana tokom njenog mandata.

Ambasadorka Kemp se saglasila sa konstatacijama šefa crnogorske diplomatije, izražavajući posebnu zahvalnost Ministarstvu vanjskih poslova za svesrdnu i stručnu podršku na početku prvog talasa pandemije, te istakla uvjerenje da će se ovakva izuzetna saradnja nastaviti i u vremenu koje dolazi. Na toj liniji, posebno je naglasila mogućnost međuvladinog dijaloga na temu zdravstvenog obrazovanja, ističući ovu temu kao posebno značajnu u narednom periodu. Takođe, ambasadorka je pozdravila crnogorsku posvećenost evroatlantskom jedinstvu i integraciji u Evropsku uniju, kao stožeru sveukupnog razvoja, te pohvalila socio-ekonomski napredak koji je postignut na ovom putu. Nadalje, naglasila je povećan interes za zemlje Zapadnog Balkana, koji je od ključne važnosti za britansku vanjsku politiku. Ministar Darmanović je izrazio uvjerenje da će bilateralni odnosi biti dalje unaprijeđeni i saradnja uspješno nastavljena.

Sagovornici su, takođe, razmijenili mišljenja i o unutrašnjim političkim procesima u Crnoj Gori u kontekstu predstojećih izbora, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu i na međunarodnom planu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније