Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: J.B.Č. [ Mina ]

28. 07. 2020. 12:18 >> 12:21
11

PARLAMENTARNI IZBORI

SDP predala izbornu listu

Crnoj Gori potrebna je jaka država, pojedinac i institucije, kako bi zajedno prebrodili krizu i obezbijedili stabilan i pristojan život svakom građaninu, kazala je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

SDP je danas, kao prva politička partija, predala izbornu listu za učešće na parlamentarnim izborima 30. avgusta.

Vuksanović Stanković je nosilac lista, na drugom mjestu je zamjenik predsjednika Raško Konjević, a na treće nekadašnji lider Ranko Krivokapić.

Na četvrtom mjestu je potpredsjednik Adnan Striković, na petom generalni sekretar partije Ivan Vujović, na šestom potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković i na sedmom član Predsjedništva Adis Balota.

Osma je predsjednica Foruma žena Dragica Anđelić, a deveti potpredsjednik Ivan Ilić.

Vuksanović Stanković je nakon predaje liste kazala da će SDP zajedno sa građanima ojačati Crnu Goru i pobijediti na sledećim parlamentarnim izborima.

Ona je rekla da će SDP na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti pod sloganom "Jaka Crna Gora".

Potrebana nam je jaka država, pojedinac i institucije, ekonomija, zdravstveni sistem, školstvo, društvo, kako bi smo svi zajedno prebrodili krizu i obezbijedili stabilnost miran i pristojan život svakom pojedincu“, kazala je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, Crna Gora danas nije jaka država, jer je oslabljena slabim vođenjem politike.

„Zbog toga nam stižu kritike sa međunarodnih adresa i zaustavljeni smo u procesu evropskih integracija. Potrebno je da umanjimo i onemogućimo dalji pad na svim nivoima društva, obezbijedimo promjene u borbi protiv korupcije, ojačamo vladavinu prava, institucije i izborimo se svi zajedno za slobodu medija“, navela je Vukasnović Stanković.

Kako je kazala, Crna Gora će biti jaka kada bude imala prosječnu platu 700 eura, a to će SDP, kako je rekla, obezbijediti u naredne četiri godine Vladinog mandata.

„Jaka je Crne Gora kada sa Evropskom partijom SDP-om uđe u Evropsku uniju do kraja 2024 godine. Jaka je Crna Gora, kada se svi zajedno beskompromisno borimo da očuvamo snagu nezavisne države i smomobitnost Crne Gore i njenu građansku i multietničku suštinu“, navela je Vukasnović Stanković.

Ona je pozvala građane da im pomognu u borbu za jaku evropsku i građansku Crnu Goru .

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније