Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 10. 2013. 14:58 >> 15:04

SVETA STOLICA

Đukanović čestitao Parolinu

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao je nadbiskupu Pjetru Parolinu, izbor na funkciju državnog sekretara Svete stolice.

„Osobita mi je čast i zadovoljstvo da Vam, u ime Vlade i u svoje ime, uputim iskrene čestitke povodom izbora na funkciju državnog sekretara Svete stolice i poželim uspjeh na ovoj važnoj i odgovornoj dužnosti”, kaže se u čestitki Đukanovića.

Đukanović je naveo da je uvjeren da će Parolin doprinijeti daljoj afirmaciji konstruktivne uloge Svete stolice u međunarodnim odnosima, koja je, kako je rekao, univerzalno prihvaćena kao važan faktor stabilnosti i promoter dijaloga u savremenom svijetu.

On je podsjetio da „jačanje bilateralnih veza sa Svetom stolicom zauzima posebno mjesto na spoljnopolitičkoj agendi Crne Gore“ i istakao spremnost Vlade, da „unapređuje odličan politički dijalog i saradnju sa Svetom stolicom u oblastima od obostranog interesa“.

„U nadi da ćemo uskoro imati priliku da, u direktnom razgovoru, razmjenimo mišljenja o pitanjima od značaja za saradnju Crne Gore i Svete stolice, upućujem Vam Preuzvišena Ekselencijo izraze svog visokog uvažavanja“, zaključuje se u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније