Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: J.B.Č.

31. 07. 2020. 08:24 >> 08:27

DEMOKRATE BUDVA

ASK-u prijavili navodne zloupotrebe

Opštinski odbor Demokrata Budva podnio je prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) za pokretanje postupka odlučivanja o povredi Zakona o finasiranju političkih subjekata i izbornih kampanja protiv DPS-a, Crnogorske, SD-a i Liberalne partije u tom gradu jer, kako se navodi u prijavi, već duže vrijeme zloupotrebajavaju Turističko naselje "Slovenska plaža“ za svoje predizborne aktivnosti.

U prijavi predsjednik OO Demokratske Crne Gore u Budvi Mijomir Pejović navodi da predstavnici DPS-a, Crnogorske, SD-a i Liberalne partije svakodnevno od ranih jutarnjih pa do kasnih večernjih časova, čak i u vrijeme vikenda, zloupotrebljavaju državnu imovinu. Za to, kako navodi, postoje brojni svedoci kao i nadzorne kamere u posjedu TN "Slovenska plaža“.

Takođe, u prijavi se navodi i povreda Zakona u dijelu koji se odnosi na zabranu distribucije propagandnog materijala i pripkupljanje potpisa podrške za predaju izborne liste poitičkog subjekta na pomenutim lokacijama i u pomenutim objektima.

"Naime, u produženom trajanju se na prostoru i u objektima u Turističkom naselju 'Slovenska plaža' u Budvi, koje posluje u okviru HG 'Budvanska rivijera' čiji je većinski vlasnik Država Crna Gora, zloupotrebljavaju prostorije u vlasništvu svih građana Crne Gore, i to od strane političkih subjekata DPS, Crnogorska, SD i LP sa ciljem obavljanja predizbornih aktivnosti, održavanja partijskih sastanaka, organizacije izbornih štabova, prikupljanja potpisa izbornih lista, dijeljenja propagandnog materijala, pritisaka i ucjena na zaposlene i vršenja drugih kršenja biračkih prava. Takođe, slične aktivnosti se obavljaju i u drugim hotelima koji se nalaze u sastavu HG 'Budvanska rivijera', a prije svih u hotelu 'Palas' u Petrovcu, kao i u hotelu 'Mogren' u Budvi", navodi Pejović i prijavi.

On ASK upozorava da je dužan, da na ovu zloupotrebu pazi i po službenoj dužnosti, posebno, ako je kazao, "jer se radi o ozbiljnom kršenju Zakona, ali i Ustava Crne Gore, a kazna za aktere se kreće od 5.000 do 20.000 eura, te sada urgiram i pozivam Vas da hitno i bez odlaganja preduzmete sve iz domena Vaše nadležnosti i postupite po podnesenoj prijavi".

"Takođe, napominjem, da ste, ukoliko ste im pisano obezbjedili saglasnost da koriste prostorije u vlasništvu države, dužni da isto obezbjedite svim ostalim političkim subjektima koji učestvuju u izbornom procesu, te zahtjevamo da i Demokratskoj Crnoj Gori pošaljete pisanu saglasnost za korišćenje istih", navodi se u prijavi.

Pejović dodaje da očekuje da ASk hitno postupi po prijavi i povratno ga obavijeste.

"A uporedo sa time će i naša politička organizacija sakupljati materijalne dokaze sa lica mjesta, kako bismo preduhitrili evenutalno Vaše odugovlačenje i odbijanje postupanja po prijavi, što ćemo vrlo rado prezentovati javnosti Crne Gore", kazao je Pejović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније