Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

02. 08. 2020. 11:57 >> 11:58
1

SNP

Tara ponovo na udaru privilegovanih investitora

Građani Crne Gore nedavno su bili svjedoci još jednog ekocida, a ovog puta nastradala je rijeka Tara, "Suza Evrope", koja je zbog odlaganja betona i gline bila toliko zamućena da se ni planirane rafting ture nijesu mogle održati, a turisti su nezadovoljni otišli, ističu u Socijalističkoj narodnoj partiji.

"Tara, koja je načeta auto-putem i malim hidroelektranama, pretprjela je još jedan napad, a već duže vrijeme ona je i odlagalište otpada. Nadležnih inspekcijskih službi, po običaju, nema na vidiku, a nadležni iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su vjerovatno otišli na godišnji odmor i nemaju namjeru da ga prekidaju zbog Tare. Podsjećamo javnost da su to isti oni koji nas godinama ubjeđuju kako je u poglavlju 27 u pregovorima sa EU, koje se odnosi na životnu sredinu, učinjen ogroman napredak", navode u SNP-u.

Najdublji kanjon u Evropi i po svojoj veličini, poslije Kolorada, drugi u svijetu, zaštićen po dva osnova - kao svjetska kulturna i prirodna baština UNESKO-a i zaštitom programa Man of biosphere (čovjek i biosfera), kako dodaju, pod neprestanom je opsadom raznoraznih investitora i privilegovanih pojedinaca koji žele da iz njegove neprocjenjive vrijednosti izvuku korist za sebe.

"Socijalistička narodna partija Crne Gore zahtijeva od nadležnih institucija da što prije reaguju i zaustave dalju devastaciju Tare kao jednog od naših najvažnijih prirodnih resursa. Očuvanje životne sredine i naših prirodnih ljepota mora biti ključni prioritet Crne Gore, prve ekološke države na svijetu", poručili su iz te partije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније