Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 08. 2020. 19:48   >>  19:57

IZBORI U BUDVI

I vlast i opozicija vjeruju u pobjedu

U Budvi je u toku predaja izbornih lista. Liste su za sada predali koalicija "Za Budvu za Crnu Goru-Milo Đukanović" i "Nova Budva Ilija Gigović". Predaju su za sjutra najavile SDP i Demokrate, a URA će to učiniti u utorak.

Koalicija “Za Budvu, za Crnu Goru-Milo Đukanović”, koju čine DPS, SD, Crnogorska i Liberalna partija ima ambiciozan, ali ostvariv i realan izborni program, kaže Nikola Divanović. Više od dvije hiljade potpisa, znak su, ističe, podrške da nastave sa politikom koja će Budvi vratiti stari sjaj i učiniti je mediteranskom i evropskom prijestonicom.

"Registrujemo na terenu i među građanima i među biračima nešto što je jedno otvoreno nezadovoljstvo ne samo onim sto bivša vlast jeste ili nije realizovala u prethodne 4 godine, nego svakako i onim što im je priredila i ispred opštine i ispod sada već čuvenog šatora koji je dakle simbol ne samo političkog primitivizma, nego i jednog političkog poraza jedne politike koju definitivno 30. avgusta moramo poslati u političku prošlost", kaže Nosilac liste “Za Budvu, za Crnu Goru-Milo Đukanović” Nikola Divanović, član Glavnog odbora DPS-a i predsjednik Opštine Budva.

Odluku da na lokalnim izborima u Budvi nastupi samostalno, Demokrate su donijele jer se to 2016. pokazalo kao pobjednički recept, kaže predsjednik opštinskog odbora, Mijomir Pejović.

"Rezultati ostvareni u prethodne 4 godine nas na najbolji način preporučuju da ponovo zadobijemo ubjedljivo povjerenje građana Budve. Lista koju predstavljaju Demokrate čini spoj mladosti iskustva, znanja, stručnosti, hrabrosti, beskompromisnosti i nemamo nikakvu dilemu da ćemo i ovoga puta, kao što smo prošlog puta,ubjedljivo poraziti DPS", poručio je Pejović.

I Građanski pokret URA na predstojeće izbore ide samostalno. Božena Jelušić ističe da izbornu listu čine slobodni intelektualci, kreativci i profesionalci, koji ne žele da budu članovi partije, ali podržavaju platformu za odgovorniju i građansku Crnu Goru.

"Naša su očekivanja, kada je riječ o Budvi, da će građani Budve uspjeti da prepoznaju Uru kao građanski pokret koji je jasno stavio do znanja da ne želi kriminal i institucionalne prednosti svih oblika od strane vladajuće partije u državi, ali ne želi ni nacionalistička rješenja i isključivosti bilo kakve vrste u tom dijelu", kaže Jelušić.

Za povjerenje građana Budve, 30. avgusta boriće se i grupa birača, čija je izborna lista “Nova Budva – Ilija Gigović”.

"Mi nismo vojnici, mi smo vojska, ali ne ona vojska na koju smo svi navikli da budemo. Mi smo vojska ljubavi časti i povjerenja. S ponosom ističem da prvi put u istoriji budvanskog parlamentarizma gradska lista izlazi sa punom listom odbornika za gradski parlament", kaže Ilija Gigović.

Ovogodišnji izbori razlikuju se od prethodnih i zbog trenutne epidemioloske situacije. Predstavnici političkih partija u Budvi kažu da će upravo zbog toga sa građanima i biračima komunicirati uglavnom preko digitalnih platformi.

"Učestvujemo u jednoj, rekao bih, neobičnoj kampanji zahvaljujući izmijenjenim okolnostima koje diktira koronavirus, što znači da ćemo svi negdje koji učestvujemo u ovoj političkoj utakmici morati da tražimo alternativne nacčine komuniciranje sa našim biračima kako bismo na najkvalitetniji mogući način predstavili naš politički program", naveo je Nikola Divanović.

"Predstavljanje našeg programa smo i ovoga puta planirali kampanjom od vrata do vrata, sve u onoj mjeri u kojoj to bude omogućavali aktuelni prpopisi. Takođe i društvene mreže, marketinška kampanja", kaže Mijomir Pejović.

"Komunikacija se preselila na digitalne platforme i to je ono što po našem mišljenju je nužno zlo, jer su digitalne platforme izvor najvećeg broja dezinformacija", kaže Božena Jelušić.

Rok za podnošenje izbornih lista ističe 4. avgusta u ponoć.

Aida Rastoder, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније