Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (Antena M) ]

02. 08. 2020. 20:07 >> 19:20
27

AMFILOHIJE KUNE

"Svetinje bi da pretvore u hramove lažnih bogova"

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je danas da otimanje svetinja nije ništa drugo do ono što su radili bezbožni Ahav i Jezavelja u vrijeme proroka Ilije, navodeći da naši savremeni vladari "hodaju njihovim putem". On je prokleo sve koji su, kako je rekao, protiv slobode, bratstva i zajedništva u Crnoj Gori.

"Jer, kao što su njih dvoje otimali sirotinji, tako i ovi danas otimaju od sirotinje. I ne samo što otimaju od sirotinje, nego hoće i svetinje božje da prisvoje. Kome da daju te svetinje? Da ih pretvore u hramove lažnih savremenih bogova, koji se sada zovu evropski, nijesu više judejski bogovi. A isti su, jer je u pitanju klanjanje debelom crijevu", rekao je Amfilohije na službi u crkvi Svetog proroka Ilije na Carinama na Kučkom Komu.

On je komentarisao i optužbe da po Crnoj Gori ističe srbijansku zastavu.

"Ova zastava koja je danas ovdje istaknuta je zastava Francuske revolucije, kao što znate. Ja ne poštujem ni jednu revoluciju, jer je svaka revolucija bratoubilaštvo. A neke od njih su i bogoubilaštvo, kao ona staljinistička i titoistička. One su bratoubilačke i bogoubilačke. Ali ova zastava, ona je simbol hrišćanskih ideala – slobode, bratstva i zajedništva. Ko je danas protiv toga u Crnoj Gori – prokleto mu bilo sve što radio", rekao je Amfilohije.

Kazao je da su Crnogorci branili svetinje, gradili svetinje, ugrađivali sebe u svetinje.

"Bezbožnici, sledbenici Ahava i Jezavelje, sad hoće da otimaju svetinje. Bezumni su, daj Bože i njima pokajanja, da prestanu da se klanjaju lažnim bogovima i idolima, da prestanu da obogotvoruju čovjeka kome je dah u nosu i zemljaska blaga kojima se klanjaju, vlasti i vlastoljublju svome", zaključio je Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније