Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 08. 2020. 07:19   >>  18:01 139

GVOZDENOVIĆ

Izbore bi da odgode iz straha od ishoda

Politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović kazao je da je zadovoljan izbornim ambijentom, posebno doprinosom njegove partije optimizaciji izbornog i drugog zakonodavstva.

Gvozdenović je u intervjuu Pobjedi rekao da je termin za izbore adekvatan, a da opozicija željom za prolongiranjem termina izbora ogoljava sve svoje slabosti i pesimizam po pitanju njihovog ishoda.

Komentarišući izbornu kampanju, Gvozdenović je rekao da se "ova kampanja po mnogo čemu razlikuje od svih prethodnih".

"Tu prije svega mislim na epidemiološku situaciju koja uslovljava potpuno nov način njenog vođenja. Pored tradicionalnih aktivnosti u kampanji, koje ćemo morati da prilagodimo mjerama NKT-a, poseban fokus stavićemo na digitalne i online platforme djelovanja. Siguran sam da ćemo i po ovom pitanju, kao i uvijek do sada, pokazati inovativniji pristup u odnosu na našu političku konkurenciju. Pripremamo i nešto potpuno novo u odnosu na posebne ciljne grupe", najavio je on.

Govoreći o tome koliko će epidemiološka situacija uticati na predizborne aktivnosti i tok izbora i kako ste se prilagodili novonastalim okolnostima, Gvozdenović je rekao da je siguran da će, kao mnogo puta do sada, pokazati punu odgovornost "kako bismo prije svega sačuvali zdravlje, a posljedično i obezbijedili povoljan ambijent za održavanje najvažnijeg događaja u političkom životu jedne zemlje, kakav su izbori".

"DPS je pokazala da u potpunosti poštuje mjere, uostalom to javnost može da vidi kroz djelovanje naših predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na lokalnom nivou. Nije nam teško da se prilagodimo svemu onome što je preduslov za očuvanje javnog zdravlja, a našim primjerom, kao najodgovornija partija, pokazujemo i drugima kako postupati u novonastaloj situaciji. Sve aktivnosti koje organizujemo u susret izborima održavaju se u skladu sa preporukama, iako smo navikli na drugačije formate predizbornog djelovanja, imajući u vidu činjenicu da nas podržava ubjedljivo najveći broj birača, pa su i naši skupovi uvijek bili najmasovniji i najposjećeniji".

Kad je riječ o zahtjevu pojedinih partija da bi izbore, zbog korona virusa, trebalo odgoditi, Gvozdenović je rekao: "Sudeći po aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, kao i prognozama i pretpostavkama medicinske struke, kao i kraj mandata aktuelnog saziva Skupštine i Vlade, mišljenja sam da je termin za izbore adekvatan i da ih, apsolutno poštujući sve mjere i preporuke, treba sprovesti".

Čudi ga, kako je rekao, nezadovoljstvo opozicije terminom izbora.

"Opozicija, po pravilu, uvijek želi izbore što prije, ali svjedoci smo da crnogorska opozicija nije takav primjer. Sjetimo se samo straha kompletne opozicije da se izbori ne raspišu na polovini mandata aktuelnog saziva Skupštine, nakon ubjedljivih naših pobjeda na predsjedničkim i lokalnim izborima 2018. godine. Željom za prolongiranjem termina održavanja izbora opozicija zapravo ogoljava sve svoje slabosti i pesimizam po pitanju ishoda", kazao je Gvozdenović.

Zadovoljan je Gvozdenović izbornim ambijentom u kome će se održati izbori, a posebno, kako kaže, doprinosom DPS-a optimizaciji izbornog i drugog zakonodavstva u vezi sa izborima.

"Još jednom smo pokazali najveću odgovornost i spremnost da unapređujemo izborne propise, bez obzira na to što smo konstantni pobjednici izbora. Uvijek sa posebnom pažnjom tretiramo sve preporuke domaćih i međunarodnih partnera i institucija, što smo i sada dokazali u dva navrata tokom aktuelnog saziva Skupštine", istakao je on.

Пратите нас на

Коментари139

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније