Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: O.Z.

06. 08. 2020. 08:17   >>  21:46 10

PALMER

SAD pomažu CG u borbi protiv dezinformacija

Metju Palmer, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, izjavio je da su Sjedinjene Države čine sve da Crnoj Gori pomognu u borbi protiv dezinformacija.

Palmer je, tokom razgovora o prilikama na Zapadnom Balkanu koji je organizovao Balkan insajder – vašingtonski internet portal koji se bavi temama vezanim za područje Balkana, kazao da SAD pruža pomoć kako bi Crna Gora razvila kapacitete za identifikovanje dezinformacija.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara ukazuje da pomoć ima više aspekata.

"Dio te podrške je tehničke prirode, ali ogleda se i u razvijanju sposobnosti za nadgledanje prostora u koji se slivaju informacije kako bi dezinformacije bile prepoznate.Takođe, pomažemo i u razvoju kontranarativa. Sa naše tačke gledišta, kada uočimo primjenu takve vrste kampanje u Crnoj Gori, ili drugdje u regionu – skrenućemo pažnju na to i pomoći da se istina razluči od dezinformacija. Sa ciljem da otežamo stranama koje informacije koriste za potpirivanje nepovjerenja", zaključuje Palmer.

Glas Amerike podsjeća da je Centar izuzetnosti NATO za stratešku komunikaciju (STRATCOMCOE) u maju objavio publikaciju u kojoj je analizirao mehanizme koje ruske državne informativne agencije i mediji koriste za širenje narativa čiji je cilj usporavanje evro-atlantskih integracija Balkana i polarizacija među stanovništvom tog područja.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније