Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 10. 2013. 15:12   >>  15:12

NEMA NAZAD

Pajović: Afere neće pasti u zaborav

Crnogorska vlast treba izuzetno ozbiljno da shvati Izvještaj Evropske komisije (EK) o napretku, jer su u njemu, kao rijetko do sada, taksativno navedene stvari koje se moraju mijenjati, ocijenio je lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović

On je rekao da je više nego očigledno da nema "vraćanja na staro", i da neće biti dopušteno da se prepuste zaboravu mnoge afere koje su, kao je naveo, ozbiljan udarac za demokratiju i evropsku budućnost Crne Gore.

 

Pajović je kazao da vladajuća klasa sasvim sigurno ne može odgovoriti izazovu ozbiljne borbe protiv korupcije, "jer su svjesni da bi udarili na cijelu mrežu, čiji su sastavni dio neki od visokih partijskih funkcionera i njihovi bliski srodnici".

"Samo uvidom u njihovo bogatstvo i imovinu jasno je da od plata u državnom sektoru to nijesu mogli zaraditi, i nikome ne treba velika pamet za takav zaključak. I nema boljeg primjera, ukoliko ima političke volje kod vlasti, da se započne proaktivan pristup toj tematici koji se preporučuje", smatra on.

Prema riječima Pajovića, hrabri i činjenica da se afera Snimak "koja je skandalozan primjer drske zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe", mora istražiti do kraja.

On je kazao da je uvjeren da će se pojaviti novi dokazi u toj aferi jer su, kako je naveo, dugotrajne metode rada vladajuće klase ostavile veliki broj dokaza za sobom. 

"Zapravo, sve ono što smo čuli je samo mali dio svega što je rađeno u prošlom periodu, i ja vjerujem da će se pojaviti novi dokazi", rekao je Pajović agenciji Mina.

On je dodao da nemam ni dilemu da će crnogorsko društvo morati do kraja rasvijetliti i utrditi odgovornost. Pajović smatra da veliku odgovornost u svemu tome imaju svi koalicini partneri DPS-a u postojećoj vlasti, "jer sve što smo čuli i vidjeli su bile nedemokratske metode koje su primijenjene za oktobarske parlamentarne izbore".

"Dakle, htjeli priznati ili ne, oni svi su danas u vlasti i na raznim pozicijama, zahvaljujući primjeni tih i takvih metoda koje su zapravo i omogućile DPS-u da fromira većinu. Oni sudjeluju u podjeli otetog", naveo je Pajović.

On je ocijenio da nije pošteno sjedjeti u vlasti koja je formirana zahvaljući zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe.

"Ma koliko politika bila umjetnost mogućeg, znači pragmatična i ogoljena od idealizma i principa, ipak osnovne moralne vrijednosti ne možemo zaboraviti i zgaziti, jer krađa je krađa", zaključio je Pajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније