Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

08. 08. 2020. 10:23   >>  10:25 2

KORAĆ

Formirati omladinske centre u većini opština

Socijaldemokrate u svom programu insistiraju na većoj zastupljenosti mladih u procesu kreiranja politika. Jedan od ključnih koraka u tom pravcu jeste kreiranje omladinakih klubova u većini opština, saopštila je danas Elida Korać, kandidatkinja na listi SD-a i generalna sekretarka Omladine SD Crne Gore.

Ona je istakla da Socijaldemokrate mlade vide kao vitalni dio i pokretačku snagu društva, dodajući da od institucionalnih okvira i podsticaja u kojima odrastaju, obrazuju se i stvaraju, zavisi kako će iskoristiti svoje potencijale.
 
"Socijaldemokrate će se zalagati za pokretanje omladinskih centara, klubova i udruženja širom države, kako bi mladi bili u prilici da kreiraju lokalne omladinske politike i  informišu se", rekla je Korać.

Kako je dodala, Socijaldemokrate cijene da je važno upravo na sistemaki i zdrav način artikulisati energiju, snagu i volju mladih ljudi.
 
Korać je navela da mladi svojim društvenim aktivizmom mogu doprinijeti kako ličnom napretku, tako i napretku zajednice, pa Socijaldemokrate Programom predlažu da se u lokalnim zajednicama, pogotovo u manje razvijenim opštinama, omogući realizacija intenzivnih treninga iz oblasti karijernog razvoja, marketinga, prodaje, medijske pismenosti, programiranja, preduzetništva i preduzetničkih vještina.
 
"Socijaldemokrate će se snažno zalagati i za otvaranje mogućnosti svim mladina da putuju i upoznaju druge sisteme i načine funlcionisanja kroz kvalitetne programe razmjene“, dodala je Korać.

"Socijaldemokrate mladima nude politiku primjerenu njihovim interesovanjima i težnjama, a sve samo s jednim ciljem – unaprijediti položaj mladih i omogućiti da im Crna Gora bude država po njihovoj mjeri“, zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније