Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi.

08. 08. 2020. 13:10   >>  13:12

KOVAČEVIĆ KALENDER

Članstvo u EU biće podsticaj za političku stabilnost CG

Bošnjačka stranka nastaviće da snažno podržava evro-atlantske integracije Crne Gore, kako bi Crna Gora koračala putem političke stabilnosti i ekonomskoj razvoja, poručila je kandidatkinja za poslanicu Bošnjačke stranke, Amela Kovačević Kalender.

Ona ističe da će fokus rada BS biti nastavak daljeg unaprjeđenja univerzalnih vrijednosti-slobode, demokratije, vladavine prava, zaštite ljudskih i manjinskih prava, principa solidarnosti, kao i aktivno civilno društvo i tržišna ekonomija.

„U narednom mandatu ćemo posvećeno i istrajno raditi na zatvaranju svih pregovaračkih poglavlja. Kvalitet sprovedenih reformi na putu ka Evropskoj uniji je prioritet Bošnjačke stranke, kao i to da se naše društvo temeljno pripremi za koristi i obaveze koje ćemo imati pristupanjem Evropskoj uniji. Želimo aktivno da učestvujemo u stvaranju uslova za veću zaposlenost, obrazovanje i fleksibilniju radnu snagu“, ističe Kovačević Kalender.

Ona napominje da Bošnjačka stranka podržava članstvo u EU, jer je to snažan podsticaj za dalji politički i ekonomski razvoj Crne Gore, uz visok standard vladavine prava i kvalitetne propise, što će rezultirati boljim pozicioniranjem Crne Gore na međunarodnom planu.

„Članstvo u EU najprije podržavamo zbog boljeg kvaliteta života građana Crne Gore, što će osjetiti i mladi ljudi. Kada budemo ravnopravna članica EU, mladim ljudima će se otvoriti veće mogućnosti za putovanja, razmjenu znanja i iskustava, rad na zajedničkim projektima, što će im proširiti vidike, razviti kompetencije, znanja i vještine i olakšati da postanu aktivni građani u kreiranju i sprovođenju politika koji se tiču mladih ljudi“, smatra Kovačević Kalender.

Ocjenjuje da će se bolji kvalitet života građana Crne Gore ogledati i u boljoj ekonomskoj situaciji, jer integracije ubrzavaju restruktuiranje crnogorske privrede.

Ulaskom u EU, naša predužeća će imati bolji pristup kapitalu, opremi i tehnologijama, čime će biti konkurentniji na zajedničkom tržištu EU, i to će uticati na neophodnu modernizaciju poslovanja naših firmi, kako bi se povećala produktivnost. Stabilna ekonomska situacija doprinijeće otvaranju novih radnih mjesta i podizanju kvaliteta života u Crnoj Gori“, zaključuje u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније