Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

10. 08. 2020. 12:10   >>  12:15 3

BOKEŠKI FORUM

"Zakon o sigurnosti plovidbe donijeli neplivači"

Skupština Crne Gore je 16. jula, koristeći korona paravan i bez mnogo pompe, usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe, koji je, kako smatraju u Bokeškom forumu, donijet protivno volji Bokelja.

Naime, zabranjeno je plivanje na udaljenosti od 50 metara od obale, čime se, smatraju u Bokeškom forumu, otvara put skuterima, gliserima i jahtama da divljaju Bokom.

Kako ističu u Bokeškom forumu, jednim članom tog zakona zabranjeno je u Bokokotorskom zalivu plivanje izvan ograničenog vodenog prostora uređenog ili izgrađenog kupališta, kao i na udaljenosti većoj od 50 metara od obale prirodnog kupališta.

"Ranije je za cijelu obalu bila granica od 100 metara za plivanje od obale. Ko i zbog čega kažnjava Boku i sve koji vole njeno more u vrijeme pandemije korona virusa? Jasno je da je ovaj Zakon donijet protivno volji Bokelja i da su ovakvu nebulozu mogli usvojiti jedino neplivači. Nije to čudo, budući da se u crnogorskim državnim institucijama na prste jedne ruke nogu nabrojati ljudi iz Boke koji su nešto predstavljali tamo. A kako su radili čast izuzecima, bolje da ni njih nije bilo na tim pozicijama. Radili su isključivo po volji svojih partijskih nalogodavaca", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, skuteri, gliseri i jahte će divljati Bokom zahvaljujući neplivačima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније