Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 10. 2013. 21:50 >> 21:50

FORUM ŽENA SDP

Okrugli sto „Žene i EU“ u Petnjici

Forum žena SDP, nakon održanih okruglih stolova u Kotoru, Herceg Novom, Tivtu, Budvi, Nikšiću i Cetinju, organizovao je danas okrugli sto „Žene i Evropska Unija“, u sali Doma kulture u Petnjici.

Na ovaj način Forum žena SDP nastavlja sa realizacijom projekta koji ima za cilj približiti Evropsku Uniju ženama, povećati nivo znanja o EU, njenom nastanku,  načinu funkcionisanja i najvažnijim smjernicama unutar socijalne politike i politike rodne ravnopravnosti, kako bi se obezbijedila šira podrška i aktivnija uloga žena u procesu pristupanja EU.

 

 

O Evropskoj Uniji, institucijama, regulativama i direktivama, Evropskom institutu za rodnu ravnopravnost , Zakonu o izboru odbornika i poslanika, kvotama, afirmativnoj akciji, kao i zastupljenosti žena u Skupštini Crne Gore i Evropskom parlamentu, govorile su profesorka sa Pravnog fakulteta Doc.dr Ivana Jelić, i profesorka sa Fakulteta političkih nauka dr Olivera Komar.

Učesnike i učesnice pozdravili su Mirela Kočan, predsjednica Lokalnog odbora Foruma žena SDP Petnjica, Mirel Radić Ljubisavljević, predsjednica Foruma žena SDP CG, Rifat Rastoder, potpredsjednik SDP CG i Almir Rebronja, predsjednik OO SDP Petnjica i nosilac izborne liste SDP -a.

Razlozi za pokretanje projekta, koji će se implementirati u svim opstinama u Crnoj Gori, su intenziviranje procesa pristupanja Evropskoj uniji dobijanjem statusa kandidata i neophodnošću da žene, kao brojna ciljna grupa u crnogorskom društvu, ne budu izostavljene iz ovog procesa.                                                                                                                                                         

Posebno je istaknuto je da se SDP Petnjica zalaže za veće učešće žena u političkom i javnom životu i da to dokazuje na sopstvenom primjeru, budući da na izbornoj listi ove partije značajno mjesto zauzimaju žene.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније