Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 10. 2013. 17:09   >>  19:14 2

„SNIMAK“

Krivokapić:Politička odgovornost stvar DPS-a

Ranko Krivokapić očekuje da Demokratska partija socijalista, unutar stranke, završi ispitivanje političke odgovornosti u vezi afere Snimak. Ogovarajući na optužbe Nebojše Medojevića da je on krivac što je Anketni odbor, za aferu "Snimak" usvojio tehnički izvještaj, Krivokapić je kazao da to nije tačno.

Lider SDP-a je novinarima u parlamentu kazao da je njegova stranka glasala za formiranje Anketnog odbora i dala snažnu podršku u radu odbora.

„Zajključci koje je SDP ponudio bili su prava mjera dogovora u crnogorskom parlamentu“, rekao je on, naglasivši da je neusvajanje tih zaključaka propuštena prilika koja se mora nadoknaditi.

Na pitanje kako se to može nadoknaditi, Krivokapić je kazao da očekuje da će DPS završiti ispitivanje političke odgovornosti unutar svoje partije.

„Očekujem i rezultate te aktivnosti kao što je pisalo u zaključcima SDP-a, u kojima se navodilo da treba ispitati konkretne aktivnosti Zavoda za zapošlavanje, Centra za socijalni rad, Glavnog grada i određenih pojedinaca“, rekao je on.

Krivokapić je dodao da je potrebno samo ponovo pročitati zaključke SDP-a, „a ne ići na jeftine političke poene koji ne doprinose cilju-da parlament bude mjesto dogovora a ne mjesto koje pokušava da bude razlog za njegovo napuštanje“.

„Žao mi je što propuštena prilika tokom Anketnog odbora, a posao je vrlo dobro odrađen prilikom povratka opozicije u Ustavni odbor. Kada imate prave ljude na obje strane biće rezultata, a kada imate neke kojima je važnija ekspresija u javnosti od rezultata onda postoje stavovi kao Medojevićevi“, kazao je Krivokapić nakon sastanka sa turskim kolegom Cemilom Çiçekom.

Upitan da li je SDP spreman da prihvati indirektnu ponudu Medojevića za formiranje tehničke vlade te stranke sa opozicijom i manjiskim strankama, Krivokapić je rekao da se vlast dobija na izborima.

„Vlast se dobija na izborima kroz program i javne koalicije i nema tajnih dogovora“, rekao je Krivokapić.

On je naveo da ukoliko bude potrebna prekompozicija vlasti, parlament će to uraditi raspisivanjem vanrednih izbora, prenijela je Mina.

„SDP-u ne treba nijedno mjesto koje ne izbori, a da li smo spremni da osvojimo ta mjesta, jesmo“, poručio je Krivokapić.

Upitan da prokometnariše izjavu poslanika SDP-a, Džavida Šabovića koji je rekao da pripadnike LGBT zajednice treba liječiti, Krivokapić je rekao da je to dokaz da u njegovoj partiji postoje pogrešni stavovi, i da je to dokaz da demokratija u Crnoj Gori treba da jača.

„SDP je jedina partija koja je od početka branila manjine različitost i slobode i bila na pravoj strani istorije sve vrijeme“, kazao je Krivokapić.

On je pohvalio Ministarstvo unutrašnjih poslova i policiju na zaštiti manjina i prava na različitost.

„Treba da se sjetimo da su rijetke zemlje kod kojih je bilo više povrijeđenih među policajcima nego huliganima i to treba da bude primjer uspješne akcije i treba pohvaliti policiju koji su maksimalno uspjeli da zaštite prava svih građana“, naveo je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније