Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 08. 2020. 15:43 >> 15:44
1

NAĐ PORUČIO

CG da ne dozvoli miješanje trećih strana

Crna Gora ne smije dozvoliti miješanje trećih strana u unutrašnja pitanja države, naročito ne na dan izbora, poručio je ministar odbrane Sovačke Jaroslav Nađ, nakon susreta sa crnogorskim ministrom odbrane Predragom Boškovićem. Nađ je tokom zvanične posjete Crnoj Gori, novinarima kazao i da je slično iskustvo imala i Slovačka, te da se ne smije dozvoliti da se crkva miješa u politiku. Miran izborni dan očekuje i ministar Bošković, koji tvrdi da Crna Gora ima jake institucije koje će eventualno i na takve izazove odgovoriti.

Crna Gora najbolje je pripremljeni kandidat za članstvo u Evropskoj uniji,kojeg snažno podržavaju u Slovačkoj. Ministar odbrane te zemlje Jaroslav Nađ, želi da demokratske kapacitete država pokaže i na izborni dan - 30 avgusta.

"Želimo da izborni dan prodje bez uplitanja trećih strana, da toga dana ne bude incidenata i da gradjani slobodno iskažu svoje misljenje, a ne interese drugih država", kazao je Nađ.

Miješanje drugih država postalo je praksa u mnogim zemljama, tako i u Crnoj Gori, ocijenio je Nađ nakon susreta s crnogorskim kolegom Predragom Boškovićem.

"Mi smo vidjeli sta se desava u Crnoj Gori 2016 godine, i ubijedjen sam da se prema tome morate dobro postaviti, i ne smijete dozvoliti uplitanje trecih strana. Još nesto vam moram reci, vjera u Boga je lična stvar svakog čovjeka. Da vjerujete u Boga je u redu, ali nije u redu ako crkva želi da se miješa u politiku", navodi Nađ.

A uplitanje trećih strana u izborni proces u Crnoj Gori naša država neće dozvoliti, jer , kako je poručio ministar Bošković, ima institucije koje će na sve izazove valjano odgovoriti.

"S našeg aspekta je bitno ukazaati da ovaj proces prodje fer i korektno bez intervencije trecih strana kako bi se iskazala ona volja koja postoji u Crnoj Gori. Svjedoci smo da 2016. smo imali uplitanje trećih strana i sada imamo toga, ali Crna Gora ima svoje institucije koje mogu na kvalitetan način da odgovore ovakvim izazovima", kazao je Bošković.

Odgovarajući na pitanja novinara, Bošković je saopštio i da će Ministarstvo odbrane sačekati odluku nadležnih državnih organa, da li je snimak u vezi sa kadrovskom politikom u Vojsci Crne Gore autentičan. U odnosu na njihov stav, opredijeliće se, da li će podnijeti krivičnu prijavu protiv Dušice Vulić, koja je, prema pisanju nekih medija, involvirana u taj slučaj.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније