Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (Antena M) ]

24. 08. 2020. 23:31 >> 00:02
11

SVETOZAR MAROVIĆ

"Možda sam žrtvovan zbog ulaska u NATO"

Dugogodišnji predsjednik Skupštine Crne Gore i funkcioner DPS-a Svetozar Marović pojavio se, nakon višegodišnje pauze, kao gost on-line intervjua koji je na tv A1 vodio odbjegli biznismen Duško Knežević.

Marović se pojavio u javnosti, iako nije odslužio zatvorsku kaznu na koju je osuđen po Sporazumu o priznanju krivice koji je postigao sa Specijalnim državnim tužilaštvom Crne Gore.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Zoran Pažin kazao je da da su isključivo državni organi Srbije odgovorni što Marović još nije izručen Crnoj Gori.

Marović je značajno promijenio izgled, ali ne i retoriku, pa je, očigledno neočekivano i za voditelja, uzdržano govorio o većini tema koje su dotaknute u razgovoru.

Marović nije kategorički potvrdio tezu iz Kneževićevog pitanja, ali je jasno ostavio mogućnost da je bio "crnogorski Sanader", odnosno da je političkom odlukom žrtvovan kao navodni eksponent ruskog kapitala u Crnoj Gori, zarad ulaska naše države u NATO.

Iako je najava intervjua bila intonirana tako da se očekivalo Marovićevo razotkrivanje tajni o navodno nezakonitim poslovima i stečenom bogatstvu Mila Đukanovića, Marović je već na početku naglasio da nije prihvatio učešće u emisiji da bi optuživao aktuelnog predsjednika države i čovjeka sa kojim je "bio prijatelj".

Marović je kazao da je potpisao priznanje da je bio na čelu organizovane kriminalne grupe kako bi zaštitio svoju porodicu.

Kaže da se danas stidi toga potpisa, ali da bi tada potpisao bilo šta jer je bio u bezizlaznoj situaciji.

Na insistiranje Kneževića i onih koji su pitanja postavljali kao gledaoci, da govori konkretno i otvoreno, Marović je odgovorio da se to kosi sa njegovim shvatanjem morala i da će neke tajne ponijeti u grob.

Marović je govorio i o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Kazao je da je prijedlog toga akta bio tema razgovora još u "njegovo" vrijeme i da je "volšebno povučen". Smatra da je taj Zakon "opasan" i da ga treba povući.

Marović je kazao da je zahvalan mitropolitu Amfilohiju što ga je posjetio u zatvoru i ostao sa njim u kontaktu sve vrijeme lične i porodične drame.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније