Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 10. 2013. 18:56 >> 19:01
1

MARKOVIĆ I DANIJELS

Uspjeh u poglavljima 23 i 24

Crna Gora je okončala pripremnu fazu za otvaranje pregovora u poglavljima 23 i 24, uspješnom izradom Akcionih planova za ova poglavlja, ali i značajnim stepenom implementacije obaveza predviđenih ovim dokumentima, saopštio je Kristijan Danijelson, direktor Direktorata za proširenje na sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem, održanim danas u Vladi.

Danijeson se osvrnuo na tok aktivnosti u zahtjevnim oblastima "Pravosuđe i temeljna prava" i "Pravda, sloboda i bezbjednost", naročito na set zakona kojima se dodatno osnažuje profesionalnost, odgovornost i pouzdanost pravosudnog sistema ali i skora imenovanja članova Sudskog i Tužilačkog savjeta.

"U kontekstu temeljnih ljudskih prava, on je pohvalio uspješno održavanje jučerašnje Parade ponosa kao svojevrsnog indikatora posvećenosti Vlade Crne Gore zaštiti i promociji prava populacije drugačije seksualne orijentacije", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Marković se osvrnuo na neke od ključnih ocjena iz Izvještaja o napretku i upoznao sagovornika sa aktivnostima na planu reforme pravosuđa sa osvrtom na jačanje efikasnosti kad je riječ o izvršenjima sudskih odluka naročito u građanskim stvarima.

On je upoznao Danijelsona sa aktivnostima uvođenja javnih izvršitelja u crnogorski pravni sistem koji će u mnogome doprinijeti navedenom cilju.

"Sagovornici su se saglasili da će unaprijeđeni bilans ostvarenih rezultata u oblasti borbe protiv najtežih vidova kriminala i korupcije doći kao prirodna posljedica aktivnosti predviđenih Akcionim planovima u poglavljima 23 i 24.", poručuju iz Ministarsva pravde.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније