Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 08. 2020. 16:11 >> 00:08
19

BILČIK

Nova Vlada da zadrži fokus na EU

Šef delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik saopštio je da se nada da će novi parlament i nova vlada zadržati strateški fokus na evropskoj budućnosti Crne Gore, te da će ubrzati proces reformi i pokazati snažnu posvećenost proevropskim vrijednostima.

 

On je saopštio da je izlaznost preko 76% birača impresivna.

"Glasanje na dan izbora tokom pandemije zahtijevalo je pridržavanje zdravstvenih preporuka. Crna Gora je uspjela da sprovede konkurentne izbore u ovim teškim vremenima i želio bih da pozdravim i građane i crnogorske vlasti što su odgovorno preuzele svoje uloge", naveo je on.

Bilčik je saopštio da su poslanici u Evropskom parlamentu pomno pratili predizborni ciklus, kampanju i izborni dan, te da će sačekati objavljivanje konačnog, sveobuhvatnog izveštaja misije za posmatranje izbora OEBS-a / ODIHR-a.

On je istakao da su građani Crne Gore juče učestvovali na jednom od najvažnijih izbora od osamostaljenja države 2006. godine.

"Građani su tražili političke promjene. Stoga se snažno nadamo da će novi parlament i nova vlada zadržati strateški fokus na evropskoj budućnosti Crne Gore i ubrzati odgovarajući proces reformi, pokazujući tako u političkoj praksi snažnu posvećenost proevropskim vrijednostima," istakao je on.

Crna Gora, kako kaže Bilčik, vodeća je u pregovorima o pristupanju EU, mora da ubrza reforme.

"Radujem se saradnji sa poslanicima crnogorskog parlamenta i pružanju podrške Crnoj Gori na njenom evropskom putu ", naveo je on.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније