Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 09. 2020. 11:34   >>  11:34 3

SERVER ISTAKAO

Nezavisnost i suverenitet CG u interesu i Srbije

Profesor na vašingtonskom univerzitetu Džons Hopkins Danijel Server ocenio je da bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da prepozna da su nezavisnost i suverenitet Crne Gore u interesu i Srbije.

"Ako Srbija počne da se igra idejom da Crna Gora treba da se vrati pod upravu Beograda, to bi stvorilo velike izazove i vjerujem, haos u Crnoj Gori koji bi nanio štetu i samoj Srbiji", dodao je on.

Na pitanje da u slučaju da opozicija formira vladu hoće li će predsjednik Srbije možda imati veći udio u donošenju spoljnopolitičkih odluka u Crnoj Gori, Server je rekao da će Vučić očekivati da se više pita o tome.

"Ovo je neobična situacija, jer je on zapravo u vrlo prijateljskim odnosima sa predsjednikom (Crne Gore Milom) Đukanovićem takođe. Iskreno, ne vidim ni kako Crna Gora predstavlja neki veći problem za Srbiju. Ne vidim kako je njeno kretanje ka EU i ulazak u NATO zaista problem za Srbiju. To nije stvorilo nikakve stvarne izazove za Srbiju", ocijenio je stručnjak.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније