Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 09. 2020. 13:32 >> 13:31
19

VLASI PORUČIO ABAZOVIĆU

"Ne sa crkveno-četničko-ruskom formacijom"

Bivši jugoslovenski političar Azem Vlasi, u razgovoru za Radio sarajevo.ba, uputio je poruku lideru URE Dritanu Abazoviću.

Vlasi je kazao kako je nezamislivo da Abazović ide u koaliciju sa crkveno-četničko-ruskom formacijom koja "niti jednog trenutka nije krila da Crnu Goru namjerava odvesti u zagrljaj Srbije i Rusije i tako je skrenuti sa puta evropskih integracija i vrijednosti".

"On, kao sarajevski student, treba da zna kakvi su zločini na krilima četnicke velikosrpske ideologije počinjeni prema Bošnjacima i drugim nesrbima u Bosni, kako je ubijano Sarajevo od četničkih snaga. Sarajevo u kojem je on poslije studirao. Trebalo bi da zna i šta je ta ista velikosrpska politika i ratna mašinerija uradila Albancima na Kosovu. Sa četničkom srpsko-ruskom opozicijom koja bi sada da preuzme vlast u Podgorici njega je zbližavala samo kritika i bespoštedni napadi na sadašnju vlast u Crnoj Gori", kazao je Vlasi.

Ipak, vjeruje da se Abazovićevi motivi razlikuju od prosrpskog i proruskog djela crnogorske opozcije, te da "on to razumije".

"Nisu srpskoj opoziciji meta napada Milo Đukanović i vlast Crne Gore zato što je to, kako kažu, "kriminalna", "mafijaška" vlast, niti je njihov cilj borba protiv korupcije i kriminala. Zar su im Srbija i Rusija uzor nekorumpirane, pravedne i čistunske vlasti kakvoj teže u Crnoj Gori? Oni su protiv ove vlasti (crnogorske) jer su zapravo protiv Crne Gore kao nezavisne, suverene države, članice NATO-a, Crne Gore okrenute evropskim vrijednostima i integracijama. Abazović ponavlja da je on upravo za te vrijednosti", objašnjava Vlasi.

Prema njegovim riječima, Abazović, naravno, može imati kritički odnos prema dosadašnjem načinu obnašanja vlasti u Crnoj Gori.

"Može i zadržati takav kritički stav. No, opredijeljen za evropske integracije, on može prije imati mjesto u koaliciji sa DPS-om koja je, ipak, dobila najviše glasova, pa se boriti za bolju vlast u Crnoj Gori. Nisu nepoznate situacije u parlamentarnim demokratijama gdje ljuti politički protivnici nađu zajednički jezik i platformu za bolje vladanje državom. Mislim da bi Abazoviću prije bilo mjesto u koaliciji sa DPS-om ili čak čista obraza u opoziciji, negoli sa onima sa kojima u osnovi ima suprotne ciljeve i težnje", kaže Vlasi, te, na kraju, poručuje:

"I pored svega, ja ne mogu povjerovati da Dritan Abazović može biti protiv interesa svojih Albanaca i države Crne Gore. Zar mu mogu biti važniji oni koji su na suprotnoj strani i koji bi ga odbacili čim im vise ne bude trebao?"

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније