Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 09. 2020. 14:53   >>  14:56 8

ĐURAŠEVIĆ PORUČIO

Parole DF-a su i Abazovićeva slika i briga

Dritan Abazović treba da bude svjestan odgovornosti koju nosi, kao i da zna da su nacional-šovinističke parole njegovih saveznika i njegova slika i njegova briga, ističu u SDP-u.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao član Predsjedništva SDP-a Nikola Đurašković, najmanje što Abazoviću sada treba je da iznosi neistine o SDP-u i da lamentira što SDP nastavlja da traje na pravoj strani istorije kao parlamentarni subjekat.

"SDP je bio opozicija DPS-u četiri godine, svojom voljom izašao iz vlasti bez ijedne mrlje, čist kao suza nakon što je ostvario još jedan strateški cilj ulaska u NATO, za što vi nijeste glasali da se ne bi zamjerili partnerima Mandiću, Kneževiću i Marku Milačiću. Tako ćemo i u narednom periodu biti opozicija vašoj koaliciji na čelu sa DF-om, čiji program već najavljujete da sprovodite. Pa vas zato slave u Banja Luci i Beogradu, umjesto na Cetinju", navodi Đurašković.

Kako poručuje, Abazović treba da brine kako će poslije sinoćnjih izliva šovinizma graditi građansku, multietničku Crnu Goru sa onima koji prijete sunarodnicima i drugim građanima pripadnicima manjinskih naroda.

"Snosićete punu političku odgovornost za Vaš izbor koji poštujemo kao izraz demokratije i vaše političke volje. Promjene su neophodne i to je jasno, ali ne na način da se rizikuje građanska Crna Gora i da bi se dodvoravali kleronacionalizmu. Znamo da napadima na SDP pokušavate da sakrijete tu činjenicu, ali vam neće proći. Sami ste izabrali put. Ostaće svima čudno zašto vam je DF politika bliža od SDP, i zašto vam je jedan od ciljeva na izborima bio da u sadejstvu sa DF napravite što veću štetu SDP. Zato ponavljamo kao što smo četiri godine bili opozicija i kritikovali loše poteze vlasti DPS-a, sada ćemo i vama i vašim DF saveznicima biti opozicija posebno u dijelu očuvanja građanske, nezavisne i multietničke Crne Gore, ističe se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније