Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 10. 2013. 16:58 >> 16:58

TRAŽE ODGOVORE

PCG: Ivanović da radi, a ne kudi poljoprivrednike

Pozitivna Crna Gora poziva ministra Ivanovića da saopšti zašto krije za koje je projekte dobijen kredit iz Abu Dabija, te da počne da radi za poljoprivrednike umjesto što ih omalovažava, navodi se u saopštenju te stranke.

 

Kako kažu iz Pozitivne, ministru bi bilo bolje da zasuče rukave i počne ozbiljno da se bavi razvojem strateške grane kao što je poljoprivreda nego što nabusito i bez osnova napada poljoprivrednike  i novinare koji ga kritikuju.

„Ponovo pitamo ministra Ivanovića o kakvom se zapravo kreditu radi, koja je njegova namjena, kolika je utvrđena kamatna stopa,na koji način poljoprivredni proizvođači mogu aplicirati i zašto na zavničnom sajtu fonda za razvoj iz Abu Dabija nema ni riječi o pomenutom kreditu“, navodi se u saopštenju Pozitivne koje potpisuje Goran Đurović.

Kako se navodi, na sajtu fonda za razvoj Abu Dabija jasno su precizirani uslovi na osnovu kojih direktno vlade i resorna ministarstva kandiduju konkretne projekte za dobijanje  kreditnih sredstava.

„Uslovima je predviđeno da nakon aplikacije koja je u zvaničnoj formi dostavljena pomenutom fondu, bord fonda zasjeda i donosi odluku o tome da li su sredstva odobrena kako bi se pristupilo definisanju i potpisivanju ugovora. S obzirom na to da je ministar Ivanović  optužio poljoprivrednike da nemaju projekte, Pozitivna Crna Gora zahtjeva od ministra da širu  javnost informiše  sa kojim je projektom Ministarstvo za poljoprivredu konkurisalo kod  fonda  iz  Abu Dabija“, navodi se u saopštenju.

Kako kažu iz Pozitivne, poljoprivredni proizvođači rade u nemogućim uslovima nelojalne konkurencije, sive ekonomije i enormnog uvoza i zbog toga je svaki poljoprivredni proizvođač koji opstaje heroj koga treba hvaliti, podržati, a ne kuditi.

„Njihov posao nije da pišu projekte već da pokušaju prehraniti Crnu Goru. Vaš posao ministre Ivanoviću i brojnih činovnika koje ste izabrali jeste da se pozabavite pisanjem projekata i da što više sredstava izvučete iz predpristupnih fondova koji su dobrim dijelom namjenjeni upravo razvoju poljoprivrede“, navodi se u saopštenju Pozitivne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније