Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 09. 2020. 20:13   >>  20:13 2

SPREMNI ZA SARADNJU

Manjinske partije daće punu podršku evropskoj CG

Albanske partije Demokratska unija i Demokratska partija, kao i Hrvatska građanska inicijativa, pružiće punu podršku dosadašnjim koalicionim partnerima u Parlamentu u zajedničkom djelovanju u okviru saveza za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru, što je dogovoreno na jučerašnjem sastanku koji je inicirala Demokratska partija socijalista. Lideri ovog bloka, kako je saopšteno, spremni su na saradnju i za druge partije sličnih programskih opredjeljenja. Da li bi u tom savezu mogle biri SDP i GP URA, nijesmo uspjeli saznati od tih partija.

Lider Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka kaže da je njegova stranka sa sastanku sa dosadašnjim koaliconim partnerima koji je održan na inicijatu Demokrastke partije socijalista podržala ideju o formiranju saveza za evropsku Crnu Goru.

"Pošto smo svjesni u kom smjeru bi se kretala Crna Gora ako bi se formirala večina koja se najavljuje. Mi kao manjine to doživljavamo kao povratak u rane 90-e kada se desilo što se desilo što nama apsolutno ne odgovara", kazao je Zenka.

I Fatmir Đeka iz Demokratske partije poručuje da nije realno da albanske stranke budu u vlasti sa onima sa kojima ne dijele iste vrijednosti.

"Imali smo priliku da tokom kampanje čujemo iz nekih političkih grupacija koje nas dovode i podsjećaju na 90-e godine, a ja sumnjam da se ti ljudi mogu mijenjati tokom noći. Ponašanje i ono što politički prikazuju i sada posle prikazuju veoma su daleko", naveo je Đeka.

Na sastanku sa DPS-om i dosadašnjim koalicionim partnerima bila je i HGI, koja nije uspjela da na ovim izborima uđe u Parlament. Platforma koja je predložena kažu za njih je prihvatljiva.

"Mislimo da je to pravi odgovor na postojeće okolnosti u kojima se nalazi Crna Gora, jer smatramo da za sve ono što smo se do sada zalagali treba nastaviti još jačim intezitetom", istakao je predsjednik HGI-a Adrijan Vuksanović.

Iz Demokratske partije socijalista, koja je bila inicijator sastanka o formiranju saveza za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru, danas nijesu željeli da se oglašavaju. U saopštenju od juče istaknuto je i da je ovaj blok otvoren i za druge partije sličnih programskih opredjeljenja. Da li bi u tom savezu mogle biti SDP i URA, nijesmo uspjeli saznati od tih partija.

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније