Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 09. 2020. 10:31 >> 10:38
9

PREDSJEDNIŠTVO STRANKE

Mandati SDP isključivo za progres CG

Aktuelna vlast je na izborima dobila 38 mandata i niti jedan više, a mandati SDP-a će, kao i uvijek u ovih trideset godina političkog trajanja, biti isključivo za dobro i progres države Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali i protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine", poručeno je sa sjedenice predsjedništva SDP-a koja je održana juče.

Kako su istakli u saopštenju, to mora da bude jasno svim akterima na političkoj sceni, jer je SDP, za razliku od mnogih drugih, uvijek sama birala svoj politički put, a tako će biti i ubuduće, rukovodeći se isključivo ciljevima građanske, evropske, antifašističke i slobodne države Crne Gore.

"Predsjedništvo SDP oštro osuđuje brojne incidente, nacional-šovinističke poruke i izlive mržnje, napade na pripadnike brojčano manjinskih naroda u Crnoj Gori, kao i antidržavnu ikonografiju koja je sastavni element postizbornih manifestacija i političkih okupljanja i poziva nadležne organe da takve radnje hitno procesuiraju, a vinovnike sankcionišu. Još jednom iskazujemo svoju punu podršku ideji političkih promjena koja će čuvati dostignute rezultate u važnim oblastima državne politike, beskompromisno se zalažući za Crnu Goru kao građansku i sekularnu zajednicu zasnovanu na najuzvišenijim vrijednostima civilizovane, demokratske i antifašističke Evrope", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo SDP, sa sjednice održane u proširenom sastavu, iskazalo je zahvalnost svim građanima koji su glasali za listu "SDP – Jaka Crna Gora" i time podržali ideju političkih promjena na čistom građanskom, evropskom i državotvornom konceptu uređenja države.

Kako se navodi u saopštenju, SDP čestita građanima koji su velikim odzivom na izborima obezbijedili snažniji legitimitet izbornog procesa, koji nameće obavezu svim izbornim učesnicima da poštuju volju građana i s tim u vezi doprinose stabilnosti Crne Gore u periodu koji je pred nama.

"Predsjedništvo SDP je ocijenilo da je ostvareni izborni rezultat partije ispod očekivanja ali i da je svaki od skoro 13 hiljada glasova datih SDP-u izraz otvorene i iskrene podrške našoj politici. Naša dva mandata su rezultat časnog i iskrenog pregnuća svakog našeg člana i simpatizera, oni nijesu proizvod bilo kakvih pritisaka, ucjena ili nečasnih radnji i zato ne dozvoljavamo bilo kome da svojata izborni rezultat SDP-a", ističe se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније