Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 09. 2020. 19:20   >>  19:46 9

REAGOVANJE KALAČ

"Luksemburg nije zabranio dijaspori da glasa u CG"

Predsjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, Fetija Kalač, saopštila je da Luksemburg nije zabranio našoj dijaspori da glasa u Crnoj Gori. Ona je demantovala tvrdnje lidera PZP-a, Nebojše Medojevića, da je Veliko vojvodstvo to uradilo na intervenciju Demokratskog fronta.

 "Dakle, u kontaktima sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Luksemburga dobila sam informaciju da su netačne tvrdnje da ukoliko državljanin Crne Gore bude glasao u svojoj domovini da će ostati bez posla ili će izgubiti druga stečena prava", navela je ona u reagovanju.

Dodala je da će dijaspora Crne Gore će i dalje pratiti što se desava u našoj domovini Crnoj Gori i ako treba stati u njenu odbranu.

"Iz više razloga. Želja svih nas je da se vratimo u Crnu Goru. U Crnoj Gori su naša imanja, naše nekretnine, naši rođaci za čije živote strahujemo ovih dana.Naravno da ne zaboravimo da dijaspora šalje veliki novac u Crnu Goru, i gle čuda, tada Medojeviću i sličnima to ne smeta, ne smetaju mu milioni eura koji se slivaju iz dijaspore u Crnu Goru, ali mu smeta da mi koji ulažemo novac u Crnu Goru, da i odlučujemo o njenoj sudbini", istakla je ona.

Kalač je istakla da linija sa Luksembrgom nije otvorena iz političkih razloga.

"Avio- linija koja povezuje Crnu Goru i Luksemburg nije tzv. glasačka linija koja se trebala otvoriti radi navodnih glasača, nego je to linija koja će već ove jeseni biti otvorena kako bi i dalje ostali blizu svoje domovine. I nastavili da pomažemo velikim sredstvima, od kojih i Medojević i njemu slični dobijaju svoje zarade. Jer poučeni demokratskim iskustvom iz zapadnih zemalja, u kojima trenutno živimo, naučili smo da plaćamo poreze i izmirujemo dažbine prema svojoj državi", objasnila je Kalač, dodajući da je Medojeviću stran pojam demokratije.

"Na žalost gospodina Medojevića, kome je izgleda stran pojam demokratije, moramo ga podsjetiti da je Veliko Vojvodstvo Luksemburg primjer vrhunske demokratije kojoj smo se naučili i mi koji ovdje godinama živimo. Ta i takva demokratija daje mogućnost građanima da ostvare svoja osnovna građanska i ljudska prava, a to je da građanin bira i bude biran, kao i da se poštuje suverenitet svoje države. Odnosno da se Veliko Vojvodstvo ne miješa u suverenost i u unutrašnja pitanja drugih država", zaključila je Kalač.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније