Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 09. 2020. 11:27 >> 11:27
4

LIDER PZP-A SMATRA

CG potrebna mirna predaja vlasti

Izuzetno je važno da se u Crnoj Gori izvrši mirna predaja vlasti, a u našoj zemlji neće biti osvete, odmazde, montiranih slučajeva, lažnih suđenja i naručenih optužnica i presuda, saopštio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

 

"Crna Gora je jedina totalitarna država koja je na izborima koje organizuje diktator po njegovim 'pravilima' pobjedila diktatora", poručio je Medojević.

Osvrnuo se na litije koje su, kako je rekao, nadahnule narod i povele ga do slobode.

"Ako je Papa Vojtila imao 50 odsto zasluga za pad komunizma, onda makar toliko ima zasluga i mitropolit Amfilohije za rušenje posljednje cigle iz Berlinskog zida, brijanje posljednjeg Staljninovog brka i pad posljednje komunističke vlade u Evropi", kazao je on.

Smatra da je zadatak nove vlade istorijski, a ona će, kako je poručio, morati da "demontira posljednji komunistički toralitarni sistem u Evropi".

"Ovo nije samo puka promjena vlasti. Ovo je istorijski moment za stvaranje čvrstih temelja slobodne, demokratske i pravne države. Za ostvarenje ovog cilja potrebne su radikalne političke i institucionalne reforme", rekao je Medojević.

Opasne su, kaže, priče da se ništa neće promjeniti.

"Naprotiv. Sve će promijeniti iz temelja. Nece biti osvete, odmazde, montiranih slučajeva, lažnih suđenja i naručenih optužnica i presuda", kazao je on.

Da bi institucije postajale nezavisne i snažne, rekao je Medojević, iz njih bi trebalo odstraniti "sve one koji su radili protivustavno, protivzakonito, kršili ljudska prava i vršili progon nevinih ljudi".

"Posebno oni koji su po nalogu komunista progonili političke neistomišljenike i opoziciju", rekao je Medojević.

Zato je, navodi on, važno da komunisticka vlast mirno preda vlast: "Ovaj put Đukanović ne smije da koristi silu, mafiju, Katnića i Medenicu, medijske poslušnike da izazove bilo kakav incident".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније