Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

07. 09. 2020. 12:01   >>  12:01 5

SNP ANDRIJEVICA

Odlazeća vlast raspisuje konkuse mimo zakona

Odlazeća vlast u Andrijvici je, iako izborni proces još nije završen, nastavila da raspisuje konkurse za nova radna mjesta, iako za takvo nešto više nemaju legitimitet, smatraju u SNP-NSD Andrijevica.

"Da odlazeća lokalna vlast u Andrijevici pribjegava konstantnom kršenju zakonskih propisa potvrđuje i konkurs koji je prije dva dana raspisao Vodovod i kanalizacija za prijem šefa Službe za obezbjeđenje mašinske kućice, hlorinatorske stanice i vodozahvata, kao i 20 radnika na obezjeđenju pomenutih objekata. Tome u prilog ide i konkurs, raspisan takođe prije dva dana, kojim se za prijem u radni odnos traže sekretarica i nadzornik u Parku prirode "Komovi“. Pomenuti konkursi su istaknuti na zvaničnom sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, iako se zna da još uvijek nije završen izborni proces, s obzirom da Opštinska izborna komisija nije saopštila zvanične rezultate lokalnih izbora", ističu u saopštenju SNP-NSD.

Odlazeća vladajuća garnitura u Andrijevici, kako naglašavaju, se odlučila na ovakav potez iako je izgubila lokalne izbore, pa samim tim i legitimitet da donosi bilo kakve odluke ovakvog tipa.

"Tražićemo da se naznačeni konkursi što prije ponište i da se na odgovornost pozovu oni koji su iz raspisali na ovako nezakonit način. Tražićemo i da se utvrdi odgovornost onih koji su probili sve rokove za opremanje mašinske kućice, odnosno izgradnje hidroelektrane na gradskom vodovodu. Tim prije, jer je lokalna uprava zbog neodgovornog odnosa prema ovom projektu izgubila prihod veći od milion eura, s obzirom da je planirano da na godišnjem nivou Opštini Andrijevica donosi dobit od preko 200.000 eura", pojašnjavaju u ovim partijama.

Podsjećaju da elektrana za čije obezbjeđenje se sad traže radnici, još uvijek nije stavljena u rad, iako je iz DPS-a obećavano da će ona proraditi još prije šest godina.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније