Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

07. 09. 2020. 18:39   >>  20:06 12

KADIĆ SMATRA

"NKT izgubio kredibilitet i svrhu postojanja"

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) izgubilo je svaki kredibilitet i svrhu postojanja, ocijenili su iz koalicije Za budućnost Crne Gore, navodeći da je nedopustivo to što su članovi NKT-a učestvovali na jučerašnjem skupu u Podgorici.

 

„Jučerašnjim prisustvom i live uključenjem sa mitinga predsjednika NKT-a Milutina Simovića, ministra odbrane Predraga Boškovića i drugih članova NKT-a, to ionako protivustavno tijelo izgubilo je i ono malo kredibiliteta i samu svrhu postojanja“, kazao je član ekspertskog tima koalicije, doktor Vuk Kadić.

On je na konferenciji za novinare rekao da u koaliciji nemaju ništa protiv, i čak pozdravljaju da građani pjesmom, zastavama i pjevanjem himne iskazuju ljubav prema svojoj državi.

„Ipak, nedopustivo je da članovi NKT-a, pod plaštom patriotizma, ne samo organizuju, nego i aktivno učestvuju u skupu, a do prije dva mjeseca su se po njihovim mjerama i propisima hapsili i odvodili u zatvor svi oni koji bi otišli u prodavnicu, trenirali u parkovima ili sjedjeli na klupama“, naveo je Kadić.

Prema njegovim riječima, članovi NKT-a su svojim neodgovornim ponašanjem, manipulišući najčistijim ljudskim emocijama, kao što je ljubav prema domovini, doveli u opasnost hiljade građana Crne Gore.

„Smatraju vjerovatno, kako oni više nijesu i neće biti na vlasti, da građani treba zajedno s njima da nestanu, jer za njih je uvijek bilo da „država to smo mi“, a nikako svi građani Crne Gore“, rekao je Kadić.

Kako je naveo, ništa manje skandalozna nije ni podrška okupljanju od sekretera ministra zdravlja Nikole Antovića, saopštenje Uprave policije o navodno 50 hiljada prisutnih i ćutanje vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

„Ako danas Crna Gora ima preko 200 zaraženih na 100 hiljada stanovnika, onda je na jučerašnjem skupu, ako je vjerovati saopštenju Uprave policije, teorijski bilo više od 100 inficiranih“, rekao je Kadić.

Prema njegovim riječima, ako su dnevni kontakti jedne osobe desetak na dan, „onda je lako izračunati da bi posljedice jučerašnjeg skupa mogle biti katastrofalne“.

„Pogotovo ako se uzme u obzir da će te iste osobe u narednim danima u svojim gradovima iz kojih su došli, napraviti još brojne druge kontakte“, dodao je Kadić.

On je pozvao doktore Bobana Mugošu, Jevta Erakovića i sve druge ljekare da odmah napuste „komrpomitovanu, protivustavnu i od juče štetnu instituciju NKT, iniciraju njeno ukidanje i formiranje novog tijela koje će rukovoditi odbranom društva od epidemije koja se ponovo razbuktava“.

„Poštovane kolege, zdravlje svakog građanina nam uvijek mora biti ispred politike i političkih interesa, na to nas obavezuju Hipokratova zakletva i medicinska etika“, poručio je Kadić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније