Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 09. 2020. 12:52 >> 13:17
3

SAOPŠTILI PREDSTAVNICIMA ENEMO-A

"SNP očekuje mirnu tranziciju vlasti"

U sjedištu SNP-a održan je sastanak potpredsjednika te stranke Dragana Ivanovića i sekretara IO GO SNP CG Dragana Vukića sa šefom misije Evropske mreže organizacija za monitoring izbora (ENEMO) Đanlukom Pasarelijem i Anom Mihajlović, zamjenicom šefa misije.

Kako je saopšteno iz te stranke, razgovarali su o neregularnostima zabilježenim tokom izbornog procesa, kao i odnosu nove vlasti prema pitanjima kao što su izborno zakonodavstvo, birački spiskovi, Zakon o slobodi vjeroispovijesti, pomirenje u Crnoj Gori, itd.

"Potpredsjednik Ivanović je ukazao da se SNP CG bori za evropske vrijednosti, te da je evropski put Crne Gore nešto za šta smo se zalagali od osnivanja i što ostaje naš prioritet i dalje", navodi se u saopštenju.

Ivanović je, kako se dodaje u saopštenju, podsjetio na stav te partije "da su izbori raspisani neustavno, u vrijeme kada ne bi trebalo da se održe i ne vodeći računa o broju oboljelih i umrlih od Kovid 19, kao i da je dosadašnja vladajuća garnitura imala institucionalnu i svaku drugu prednost, ali da uprkos svemu nije uspjela da zadobije povjerenje birača".

"Na konstataciju Pasarelija da je Crna Gora podijeljeno društvo, Ivanović je rekao da najveću odgovornost za to snosi aktuelni predsjednik Milo Đukanović koji je čitave grupacije ljudi targetirao kao neprijatelje države, urušio ekonomiju zemlju i nije dozvolio institucijama da se razviju i adekvatno obavljaju svoj posao", navodi se u saopštenju.

Sekretar IO GO SNP CG Dragan Vukić je, kako se dodaje, istakao da očekuje mirnu tranziciju vlasti.

"Odnosno ukazao je da se SNP CG zalaže za formiranje ekspertske Vlade sa ograničenim mandatom, za koje vrijeme bi se očistili birački spiskovi i stvorili uslovi za održavanje prvih slobodnih, poštenih i fer izbora. Što se tiče Zakona o slobodi vjeroispovijesti, konstatovano je da je potrebno mijenjati ovaj akt koji je unio duboki razdor u crnogorsko društvo", kazali su iz SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније