Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 09. 2020. 14:09   >>  14:09 1

DEMOKRATE KOTOR

Neki članovi OIK-a pokušali da prekrajaju izbornu volju

Članovi opštinske izborne komisije u Kotoru iz poraženih političkih partija, pod direktivom odlazeće pajser uprave, nastavljaju besramno i nezakonito prekrajanje izborne volje gradjana Kotora.

Na današnjoj sjednici OIK Kotor, ova grupacija je glasala suprotno zakonu o izboru odbornika i poslanika, da se HGI-ju dodijeli mandat koji nisu obezbjedili na izborima.

Naime u skladu sa zakonom HGI kao manjinska partija ulazi pojedinačno sa izbornim rezultatom u raspodjelu količnika za odborničke mandate, ali sa osvojenih 260 glasova, HGI nije ostvario pravo na mandat u skupštini opštine. Bez obzira na činjenicu da nisu ostvarili pravo na učešće u SO Kotor, Demokrate, kao najjači subjekt budućr vlasti, su opredijeljene da ponude HGI učešće u budućoj izvršnoj vlasti.

Demokratska Crna Gora danas će predati žalbu Državnoj izbornoj komisiji kako bi se konačni rezultati izbora u Kotoru proglasili u skladu sa zakonom i izraženom voljom gradjana Kotora. Takodje, danas ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv onih članova OIK koji su nezakonito pokušali da prekroje izbornu volju gradjana Kotora.

Poručujemo pajser brigadi da su im sve opstrukcije džabe, gradjani su ih poslali u političku istoriju i svakim odugovlačenjem u predaji vlasti neće postići ništa osim što će svoje već ugaženo dostojanstvo dodatno baciti u blato.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније