Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 09. 2020. 13:13 >> 13:19
15

MEDOJEVIĆ

PzP podržava sporazum

PzP snažno podržava Sporazum nove vlasti, kazao je predsjednik te stranke Nebojša Medojević.

Istina je, kaže Medojević, da ga nosilac "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapic nije konsultovao niti informisao, ali to je, kako dodaje, vjerovatno zbog toga što je on kao Crnogorac, suverenista i prozapadno i euroatlanski orjentisan političar, odlično znao da je tekst sporazuma 99% identičan sa osnivačkim aktima PzP i programom stranke.

"PzP je privremeno zamrzao ovaj dio Programa zbog strateškog dogovora sa Novom i DNP oko crnogorsko-srpskog pomirenja što je predstavljao temelj Demokratskog Fronta. Kao pošteni i lojalni partneri i mi smo poštovali, branili i promovisali Program DF-a i to ćemo činiti sve dok DF bude postojao", navodi Medojević.

On ističe da je, kako je kazao, jasno više puta rekao da je "strateški cilj PzP-a i DF-a ostvaren padom režima Đukanovića i da će PzP glasati za svaku Vladu bez DPS-a".

"Samim tim smo dali punu podršku Zdravku Krivokapiću da vodi pregovore sa ostalim koalicijama i da formira tu Vladu. Ako smo rekli da ćemo glasati svaku Vladu koje dogovore Krivokapić, Bečić i Abazović, jasno je da tu za PzP nema pregovora niti bilo kakvog uslovljavanja", dodaje Medojević.

O participaciji PzP-a u novoj Vladi, kaže, da će razgovarati sa mandatarom.

"Imajući u vidu naš program i čvrste stavove oko demontaže sistema Đukanovića, tražićemo od mandatara vrlo precizne odgovore u vezi stava iz Sporazuma da 'nema revanšizma' jer to može značiti da neće biti neophodnih reformi za demontažu DPS-a i suočavanja sa zločinima prethodnog režima", navodi Medojević.

On poručuje da će u svakom slučaju obavijestiti mandatara o svom planu reformi, ali, kako dodaje, neće uslovljavati podršku Vladi.

"Novi Premijer i Vlada će preuzeti kompletnu odgovornost za ispunjavanje predizbornih obećanja i velika očekivanja obespravljenog i opljačkanog naroda. Ja stojim tu na raspolaganju za dobronamjerne predloge i savjete, ali i za konstruktivnu kritiku. Bezuslovna podrška prvoj posttotalitarnoj Vladi ne znači i bezuslovno i nekritičko prihvatanje svih njenih odluka. Poslije toliko godina časne i principijelne borbe za reforme nećemo gubiti obraz zbog šake vlasti. Nama je na prvom mjestu interes naroda i Crne Gore. Prvo Crna GOra", zaključuje predsjednik PzP-a.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније