Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2013. 11:27 >> 11:29

LUKOVAC O INICIJATIVI

Treba vremena za "šestorku"

Kopredsjednik Igmanske inicijative i bivši šef crnogorske diplomatije Branko Lukovac ocijenio je da je potrebno vrijeme da bi zaživjela inicijativa za formiranje Zapadnobalkanske šestorke.

 

Nakon što su ministri inostranih poslova Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Srbije na sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija dali načelnu saglasnost da sa Crnom Gorom formiraju Zapadnobalkansku šestorku, Lukovac je rekao da "ona može da teče vrlo brzo".

"Ja bih rekao da u prvih godinu dana mogu i prve inicijative da teku. Saradnja u vezi sa suzbijanjem organizovanog kriminala i korupcije što je na bilateralnoj osnovi već regulisano sa većim brojem zemalja. Hoće li se uspostaviti neki regionalni mehanizam to je drugo pitanje ali je činjenica da se regionalno sastaju na inicijativu Evropske unije EU”, kazao je Lukovac za Radio Antena M.

On smatra da bi pitanje saobraćajne povezanosti moglo da koči inicijativu.

“To pitanje je puno složenije jer su potrebna značajna ulaganja. I u nedavnoj posjeti Beogradu sam Josipović je komentarisao kako su potrebna značajna ulaganja, jer se prije ratova od Zagreba do Beograda putovalo za nekih pet sati, a sada je neophodno bar 7, 8 sati. Tu su potrebna značajna ulaganja i investicije u obnovi infrastrukture, saobraćajnih sredstava", istakao je Lukovac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније