Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 09. 2020. 13:07 >> 13:11
2

ZATRAŽIO IZVINJENJE

Cungu: "Niske klevete Abazovića"

Predsjednik Nove Demokratske Snage Forza Nazif Cungu je odbacio navode lidera pokreta URA Dritana Abazovića da su on i druge kolege iz tog političkog subjekta saradnici crnogorskih tajnih službi (UDB), te da su podstaknuti da napadnu Abazovića. Pozvao je Abazovića da mu se javno izvini, u suprotnom će, kaže Cungu, imati moralnu, političku i građansku obavezu da se obrati sudu tužbom zbog povrede časti i ugleda.

 

Cungu se obratio Albancima u Crnoj Gori, cijelom regionu i dijaspori, povodom, kako je rekao, klevete predsjednika "URA“ Dritana Abazovića za Klan Kosiva.

"U tom intervjuu umjesto da albanskoj javnosti objasni zašto tokom svog mandata nije glasao za učlanjenje Crne Gore u NATO-u, za Zakon o manjinskim pravima koji omogućava službenu upotrebu albanskog jezika, Zakon o nacionalnim simbolima koji nam omogućava upotrebu albanske zastave ili Zakona koji je omogućio formiranje prijeko potrebne Opštine Tuzi, pokrenuo je lične napade na mene i moje saradnike," navodi Cungu u reagovanju.

Cungu ističe da je Abazović izjavio da su navodno on i druge kolege tog političkog subjekta, saradnici crnogorskih tajnih službi (UDB) i da su podstaknuti da napadaju Abazovića.

"Izjavljujem s punom odgovornošću da su ove njegove izjave niske klevete koje on izmišlja pokušavajući da se u očima svojih saveznika predstavi kao herojska žrtva. Izjave Abazovića nijesu tačne, sračunate su da maskirajući svoje prethodne izjave, postupke i stavove, dobije koji politički poen više", naveo je Cungu.

On je, kako kaže, zbog poštovanja prema njihovom biračkom tijelu, građanima i porodici, javno pozvao Abazovića, da se izvini za svoje teške izjave ili da ih dokazuje i potkrijepi činjenicama.

"U suprotnom, imam moralnu, političku i građansku obavezu da se obratim sudu tužbom zbog povrede časti i ugleda. Ovim će se našim građanima potvrditi istina koju oni vrlo dobro znaju. Moji sugrađani nas dobro poznaju i znaju kako da razlikuju koja je ulcinjska porodica posvijećena albanskoj zajednici i koja je tradicionalno služila režimima i imala koristi od njih. Ovaj slučaj ću zbog istine da privedem do kraja, a samu materijalnu nadoknadu po tužbi za povredu časti i ugleda, iskoristiću u dobrotvorne svrhe", zaključio je Cungu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније