Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 09. 2020. 17:12 >> 17:14
3

BEČIĆ SA PARTSOSOM

''Sporazum preduslov sigurne budućnosti''

Predsjednik Demokrata i lider koalicije „Mir je naša nacija“, Aleksa Bečić, tokom protokolarne posjete, juče se sastao sa ambasadorom Grčke, Panagiotisom Partsosom. Tema razgovora bila je aktuelna politička situacija u zemlji i nedavno održanim parlamentarnim izborima.


Bečić je upoznao ambasadora Partsosa sa Sporazumom koji su potpisali lideri tri pobjedničke koalicije. Istakao je da se radi o istorijskom aktu koji podjele ostavlja iza nas, a otvara vrata svima.

Naglasio je da je Sporazum preduslov stvaranju zajedničke i sigurne budućnosti svih građana Crne Gore.

„Naša ruka je bratski ispružena ka manjinskim partijama i zaista smo ponosni na činjenicu što smo sa predstavnicima manjinskih naroda izgradili odnose koji počivaju na povjerenju iz kojeg crpimo podršku za ono što radimo. To su mostovi saradnje koji su potrebni Crnoj Gori i koji jačaju građanski karakter našeg društva i države“, kazao je Bečić.

Bečić je istakao da je Crna Gora dobila jaku procrnogorsku i prozapadnu opciju koja će pomiriti građane i posvećeno raditi na ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta.

On je kazao da će buduća vlast vratiti vjeru u pravdu i osjećaj jednakosti, a da će, zajedničkim snagama i solidarno sa svim građanima Crne Gore, dovesti do rješavanja složene ekonomske situacije.

Naveo je i da nema boljih partnera na putu ekonomskog oporavka od samih građana.

Ambasador Grčke, Panagiotis Partsos pozdravio je održavanje izbora u mirnoj i konkurentskoj atmosferi, kao i visoko učešće glasača i doprinos Demokrata u održavanju izbora.

Demokrate, naveo je, imaju obavezu da, zajedno sa svim političkim snagama, doprinesu ekonomskom oporavku Crne Gore, nakon krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, kao i stabilnom napretku u evropskim integracijama, na dobrobit zemlji i regionu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније