Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 09. 2020. 13:39 >> 13:42
3

URA

"Rukovodstvo Plantaža srlja sve dublje"

Od 31. avgusta od kad su poznati rezultati parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, na osnovu kojih je došlo do promjena na političkoj sceni, rukovodstvo "Plantaža" na čelu sa izvršnom direktoricom Vericom Maraš, kako kažu u Građanskom pokretu URA, preuzima niz poslovnih poteza, koji direktno utiču na srozavanje već urušenog poslovnog stanja kompanije.

Iz URA-e, upozorovaju rukovodstvo "Plantaža" da prekinu sa svim radnjama koje idu na štetu firme.

"U zadnjih deset dana, već su aplicirali kod poslovnih banaka i IRF-a, za dodatno kreditno zaduženje od oko tri milion eura. U zadnjih deset dana, svakodnevno i ubrzano se zaposleni koji su bili angažovani po ugovoru u djelu prevode u stalni radni odnos. Procjenjuje se da se radi o brojci od stotinu radnika”, navode u URA-i.

Navode i da su u saznanju da se sklopio ugovor sa Opštinom Tuzi oko otkupa vinskog grožđa od vinogradara sa tog područja, pri čemu "Plantaže" plaćaju 0,60 eura po kg, a opština Tuzi donira po 0,05 eura po kg.

"Postavlja se pitanje da li Plantažama stvarno treba to grožđe, znajući da su im zalihe procjenjene na preko 30 miliona eura, a pri tom ove godine imaju veliki pad u realizaciji vina zbog situacije sa koronavirusom. U slučaju, i da im treba otkup grožđa, ukoliko je ova berba stvarno podbacila, zašto se ne otkupljuje najkvalitetnije grožđe od proizvođača iz cijele Crne Gore, a ne samo sa područja opštine Tuzi. Upozoravamo rukovodstvo Plantaža, da prestanu sa svim radnjama, koje direktno utiču na pad poslovnog rejtinga firme. Takođe, potrebno je da znaju, da će sva odgovorna lica, koja su donijela ove odluke, i koje sprovode na štetu firme, biti procesuirana”, ističu u Građanskom pokretu URA.

Pitaju se na kraju i da li rukovodstvu “Plantaža” duplo negativno mišljenje od DRI-a, nije za brigu, nego srljaju još dublje u kriminal.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније