Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 09. 2020. 16:06 >> 16:06
2

PONOSNI NA SVAKI GLAS

DPS: Borba za Budvu prevazišla političku utakmicu

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva saopštio je da su poslije blizu četiri godine provedenih u opoziciji, bili suočeni sa nezapamćenom kampanjom neistina i manipulacija lansiranih iz klerikalnih i inostranih centara u kojima je borba za Budvu prevazišla političku utakmicu za vođenje lokalne samouprave, te da su iskreno ponosni na svaki od 4340 glasova koji su ukazali povjerenje njihovoj partiji i viziji razvoja opštine.

DPS Budva održao je sjednicu Opštinskog odbora, na kojoj je analiziran ostvareni rezultat na proteklim lokalnim i parlamentarnim izborima. Ocijenjeno je da su građani Budve tokom izbornog dana iskazali demokratsku odgovornost, u visokom procentu izlasnosti iskoristili svoje biračko pravo, i izabrali ljude da ih predstavljaju u naredne četiri godine.

"Koncept razvoja grada i države, koji je zastupao DPS, ovoga puta nije dobio većinsku podršku građana Budve. Mi poštujemo tu činjenicu, ali isto tako, nošeni ubjeđenjem da je mediteranska, građanska, multikulturalna Budva, jedina moguća vizija budućnosti naše opštine, sa još većim žarom nastavljamo političku borbu", saopštio je DPS Budva.

Poručuju da će DPS biti konstruktivna i odgovorna opozicija u lokalnom parlamentu.

"Ponosni smo na pozitivnu kampanju koju smo vodili i na ljude koji su u njoj učestvovali. Mladi i energični aktivisti su najbolja investicija za bolju Budvu i bolju Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da je tačno da se u jednom periodu, dok su vršili vlast u Budvi, griješilo, i da se o greškama mora govoriti otvoreno.

"Zna se, da je neke pojedince vlast izdeformisala, da nijesu izdržali, da zbog toga odgovaraju, ili će odgovarati. Ali, jednako tako, zna se i da se DPS uvijek principijelno ponašala, bez obzira je li riječ o utvrđivanju odgovornosti nekog njenog člana ili funkcionera. Pred zakonom su svi jednaki, i pozicija i opozicija, i zato magistralni pravac naše politike u Budvi ostaje jedinstven, moralan i čist. Između Demokratske partije socijalista i vitalnih interesa Budve, uvijek će stajati znak jednakosti", ističe se u saopštenju.

U budvanskom DPS-u su naveli da će pažljivo analizirati svoj rad i preuzeti odgovornost za rezultate.

"Nastavićemo sa jačanjem partijske infrastrukture, i uvođenjem novih ljudi u naše redove, kako bi već na sljedećim izborima bili spremni da preuzmemo odgovornost za upravljanje daljim razvojem Budve", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније