Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 09. 2020. 18:31   >>  18:31 3

REAGOVANJE DEMOKRATA

"Naglo se sjetili zakona od kojeg su ranije bježali"

Isti oni koji su, po sopstvenim riječima, iz neznanja kršili zakone, nazivaju nas neznalicama, navodi se u reagovanju Demokrata Andrijevica na saopštenje Opštinskog odbora DPS-a.

Podsjetimo, iz DPS Andrijevica su saopštili da je nova vlast u tom gradu već prekršila zakon, jer je prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma precizirano da Demokrate dobijaju funkciju menadžera opštine i direktora Turističke organizacije, iako se po Zakonu o lokalnoj samoupravi i Zakonu o turističkim organizacijama ta mjesta popunjavaju na osnovu javnog konkursa.

"Da li nas je to DPS optužio za partijsko zapošljavanje? Da li je to onaj isti DPS čiji su funkcioneri akteri afere "Snimak", dobro poznatoj i u međunarodnim krugovima? Je li to isti onaj DPS, čija je Vlada prethodne godine realizovala plan optimizacije radnih mjesta u državnoj upravi uz isplatu otpremnina, samo da bi otvorila prostor za partijska zapošljavanja u izbornoj 2020. godini? To li su oni pod čijom su upravom državni organi ove izborne godine bili naumili da zaposle 845 službenika, od čega 638 na neodređeno vrijeme. Oni su, dakle, a ne mi, čim su ušli u izbornu godinu batalili s pričom o prezasićenosti državne uprave, optimizaciji i moratorijumu na dalja zapošljavanja? Možda griješimo u jednom: što uopšte trošimo i riječ na dokazivanje ko se svih ovih godina bavio partijskim zapošljavanjem kao da je to nešto što u Crnoj Gori ne znaju svi građani", navodi se u reagovanju Demokrata.

Iz Demokratske Crne Gore kažu da su se u DPS-u naglo sjetili zakona od kojeg su ranije bježali.

"I ne da su se sjetili da postoje zakoni, nego su počeli i da se pozivaju na njih. Očigledno, poraz na izborima već daje rezultate! A kad već pominju konkretne funkcije, da bi novoj vlasti nešto spočitavali, morali bi sami s tim u vezi da budu čisti, a da taj uslov ne ispunjavaju lako je dokazati. Naime, dovoljno je sjetiti se kako su, u pojedinim opštinama, funkcioneri DPS-a bili optuživani, i to ne od opozicije, već od svojih koalicionih partnera za to da su odbornici u lokalnom parlamentu, istovremeno, i direktori lokalnih turističkih organizacija i komunalnih preduzeća. Protiv njih, lokalnih funkcionera DPS-a, ovim su povodom njihovi koalicioni partneri podnosili i tužbe", navode Demokrate.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније