Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 09. 2020. 14:58   >>  14:58 20

U DF-U OCJENJUJU

Stanje alarmantno, pomoć tražiti i iz regiona

Demokratski front pozvao je koordinatora NKT-a Milutina Simovića, ministra zdravlja Kenana Hrapovića i direktora KCCG Jefta Erakovića da hitno reaguju na alarmantno stanje epidemije korona virusa u Crnoj Gori, a posebno u sjevernom regionu.

Iz DF pitaju zašto se ne traži pomoć i podrška sa različitih adresa, ako su doktori i medicinsko osoblje pod ogromnim pritiskom i na izmaku snaga širom Crne Gore.

"Kako je moguće da je u Crnoj Gori posljednjih nedjelja duplo više zaraženih nego u Srbiji, a procenat smrtnosti dramatično visok. Zašto se ne traži pulmolog i drugi potrebni specijalisti, kao ispomoć za bolnice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama iz drugih bolnica i medicinskih centara? U Pljevljima npr. postoji samo jedan infektolog, a epidemiolozi se mijenjaju na nedjelju dana već više od dva mjeseca. Nije drugačije ni u drugim medicinskim centrima širom Crne Gore", ističe u saopštenju funkcioner DF Vladislav Bojović.

On je zapitao zašto se kovid pacijenti šalju recimo iz Pljevalja na liječenje u Nikšić, gdje nema više bolničkih kapaciteta, da bi se onda u tako teškom stanju prosljeđivali u Bar, dakle na drugi kraj Crne Gore.

Zapitao je i da li je istina da se zbog nedostatka sestrinskog kadra, prebacuju sestre sa drugih odjeljenja, što uzrokuje probleme u vršenju njihovih redovnih poslova, uz mogućnost širenja korone i na druga odjeljenja.

"Koliko ima ležećih mjesta u Pljevljima i kolika je popunjenost? Zašto je bolnica u Pljevljima koja je bila planirana kao čista bolnica uopšte ušla u kovid sistem, kada se zna da najviše oskudjeva sa kadrom u cijeloj CG? Postavljena pitanja ukazuju da Ministarstvo i druge nadležne institucije nikada nisu radile planski i da je sjever za njih bio zadnja rupa na svirali. Međutim, oni koji su još uvijek nadležni imaju obavezu da reaguju na ovo dramatično stanje i to pod hitno! Ako nema kapaciteta u Crnoj Gori neka zarad zdravlja i života građana zatraže pomoć i podršku bez zadrške i kalkulacija", poručio je Bojović.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније