Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 09. 2020. 12:13   >>  12:20 4

SPP OCIJENILA

BS dokazala svijest samo prema ličnim privilegijama

Bošnjačka stranka (BS), odnosno njeno uže rukovodstvo, i u ovom izbornom procesu je dokazala samo visoku svijest prema ličnim privilegijama, a na štetu sopstvenog naroda čijim imenom su se zaodjenuli, ocijenjeno je danas iz Stranke pravde i pomirenja, inače članice koalicije “Crno na bijelo”.

 

Ističu da je odlazeća vlast u nastojanju da se koliko toliko iskupi za sistemsko i drastično kršenje ljudskih prava učinjenih prema bošnjačkom narodu u proteklom periodu, a pritisnut i od međunarodne zajednice, nakon referenduma o nezavisnosti Crne Gore sudbinu ovog naroda dao u ruke svojem političkom čedu, BS-u.

“Ova stranka je postala propusni ventil za sve vidove očekivane afirmacije Bošnjaka u Crnoj Gori. Tako otvorena vrata su za čelnike ove stranke, umjesto za stvarni oporavak uslova života i zaustavljanja iseljavanja, postali lijepa šansa za ostvarivanje uže partijskih a posebno ličnih interesa. Umjesto da značajno veća zastupljenost u institucijama sistema postane prednost na kojoj će se stvarati uslovi za bolji život, bošnjački narod prepušten politici BS-a je nepravedno dodatno gurnut na društvenoj margini sa hipotekom dugogodišnjeg držaoca nepravedne vlasti”, ocjenjuju iz SPP-a.

Ističu i da ih nimalo ne čudi što se BS, iako je popravila izborni rezultat, ponaša i osjeća gubitnikom, "a za takav poraz svakodnevno optužuje SPP koju je do juče nazivala statističkom greškom".

“Odgovornost i pred sudom uvijek je individualna, stoga posljedice pogrešne percepcije vlasti i pogrešne politike ne može i ne smije snositi cijeli narod. Odgovornost te pogrešne politike ne može dijeliti ni njihovo članstvo bar u onoj mjeri u kojoj to članstvo ne dijeli stečeno enormno bogatstvo vrhuške te stranke. Pohlepa za ličnim bogaćenjem, nepotizam i jako razvijena neosjetljivost na pravdu i zakon, BS ne preporučuju za novu vlast koja mora biti suprotnost svemu tome”, naglašavaju iz SPP-a.

“Sa druge strane, nova vlast, ako želi nastaviti i unaprijediti demokratizaciju društva, ne smije upasti u zamku revanšizma te partijsku pohlepu BS-a kao, od strane režima nominiranog političkog predstavnika Bošnjaka u Crnoj Gori u proteklom periodu uzimati kao nekakvu bošnjačku krivnju, a istovremeno politički koketirati sa tom istom Bošnjačkom strankom. BS i njeno rukovodstvo zbog svega rečenog se ne mogu smatrati manjinskom strankom već samo dio odlazećeg režima sa kojim treba zajedno da odu u opoziciju jer su svojom politikom uzurpirali prava, zarobili bošnjački narod i učinili ga migracionom kategorijom stanovništva”, smatraju iz Stranke pravde i pomirenja.

Ova stranka kao članica koalicije Crno na bijelo, novu političku realnost vidi i u zaokretu politike prema manjinskim narodima, koji više nikada ne smiju biti predmetom niti političke a ni bilo koje druge zloupotrebe.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније